Dorthe Svolgaard

Om Dorthe

Dorthe har ett genuint intresse av att hjälpa människor till ett mindre stressat liv, hon besitter en oerhörd kompetens i ämnet och är duktig på att fånga upp de personer som behöver hjälp.

Med både värme, humor och tydlighet driver hon arbetet framåt, och coachar sina klienter till att göra rätt val och fokusera på rätt saker. Tillsammans med Dorthe jobbar du proaktivt och med rätt verktyg upplever du snabbt resultat. Dorthe har förmågan att balansera empati och kravställande gentemot dig som är stressad, det finns ingen ”quick fix” för att bli kvitt stress men med Dorthes hjälp och stöttning når du målet.

Dorthe har levt det mesta av sitt yrkesliv i ytterfilen, hon har presterat i högt tempo och drivit eget företag, samtidigt som hon haft en stor familj med allt som det innebär. Men som för många andra började livshjulet snurra för fort och 2003 drabbades Dorthe av stress och utmattningssyndrom. Hon tog sig tillbaka på egen hand och trodde hon visste hur hon skulle undvika fallgroparna, men livet hann i kapp igen och efter en känslomässigt väldigt tuff period var en ny stressrelaterad sjukskrivning ett faktum.

Då bestämde sig Dorthe för att gå till botten med stressen, både för sin egen och andras skull. Hon ville att ingen annan skulle behöva gå igenom en sådan period utan stöd. Dorthe, som redan då var redan utbildad life- och businesscoach, hittade inte någon bra metod eller beprövat verktyg för stresshantering i Sverige. Då sökte hon sig till sitt tidigare hemland Danmark och efter att ha fått hjälp av en dansk stresscoach förstod hon att hon hittat rätt – det här var vad hon själv skulle ägna sig åt. Det kändes i hjärtat.

Metoden Dorthe använder är utvecklad i Danmark och den har hjälpt mer än 5000 människor som drabbats av stress. Dorthe jobbar på ett proaktivt, positivt och holistiskt sätt med klienten i fokus. Som en av få stresscoacher i Sverige garanterar Dorthe att hennes metod kommer att minska din stress.


Dorthes kompetens

Stress coach
Life Coach
Business coach
MBSR (mindfulness baserad stress reduction)
Positiv Thinking / Mental tränare
Enneagrammet

Kontakt

e-mail: dorthesvolgaard@helhetsakademin.se
mobil: 0760 – 17 24 25

Catarina Hansson