Mark Henderson

Om Mark

Äventyrare och entreprenör

Mark har alltid gillat äventyr och när han växte upp i Skottland var han mycket ute i naturen bland bergen. Hans nära förhållande till naturen har alltid funnits och har lett till naturupplevelser runt om i världen samt utvecklande möten med sig själv och andra. Han brinner för att hjälpa andra att göra en skillnad, på ett hållbart sätt, för sig själva, samhället och planeten.

Äventyrslusten ledde Mark till näringslivet och han har grundat och lett flera företag sedan han först startade en konsultfirma inom marknadsföring 1992.  Senast 2016 sålde han sitt företag inom förnyelsebar energi, efter 12 års utveckling tillsammans med sitt team.

Balans i naturen

Att leda ett företag i en ny och turbulent marknad var krävande och knappast stressfritt och Mark vände sig till naturen för att återställa balansen  – sin inre natur genom meditation och reflektion samt den yttre ute i naturen med sina läkande krafter.

Coachning och mentorskap till företagsledare

Nu brinner han med en stor passion för att erbjuda sina gåvor, förmågor och många års erfarenhet som företagsledare och entreprenör genom coachning och mentorskap. Mark har utbildat sig till Transformational Change Coach och arbetar som coach och mentor till chefer och företagsledare internationellt och jobbar efter ICF:s (International Coach Federation) principer.

Att öka kroppens förmåga till självläkning

Mark brinner också för hälsa och att hjälpa individer genom Kinetic Chain Release (KCR) som han är utbildad i och erbjuder med sin livspartner, Petra. 2015 gick Mark kurs i energihealing på Bali och 2016-18 certifieringar i Kinetic Chain Release (KCR), Connective Tissue Release (CTR), Postural Energetics (PE), samt 2018 Hawaii KCR Masters.

Marks kroppsbehandlingar är mjuka och avslappnande och utgår från en holistisk syn på kropp, sinne och själ. De kan återskapa balansen i kroppen, lindra smärta, reducera stress och utmattning och öka kroppens förmåga till självläkning samt ge en känsla av välbefinnande, energi och djup avslappning.

Marks kompetens

Transformational Change Coach
Mentor till Företagsledare
Kroppsterapeut:
   Kinetic Chain Release (KCR)
   Connective Tissue Release (CTR)

Kontakt

e-mail: markhenderson@helhetsakademin.se
mobil: 0737-881 577

Catarina Hansson