Caroline Dahlgren Bergström

Om Caroline

Caroline har arbetat många år som distriktssköterska både på vårdcentral och i kommunal vård. Inom den kommunala vården har hon även arbetat administrativt några år som projektledare och medicinskt ansvarig sjuksköterska. Caroline har även en specialistkompetens i demensvård sk. Silviasjuksköterska och har bedrivit Minnesmottagning på vårdcentral både i Höganäs och Helsingborg.

För några år sedan bytte Caroline inriktning då intresset för kraften i holistisk hälsa växte sig stark. Caroline utbildade sig inom evolutions- och funktionsmedicin och driver nu eget företag inom just funktionsmedicin, men även konsultuppdrag som distriktssköterska och skolsköterska.

Om Funktionsmedicin
Funktionsmedicin är en holistisk vetenskapsbaserad utveckling av traditionell medicin. Det ersätter inte skolmedicin utan är ett komplement till den. Inom funktionsmedicin är strävan att hitta och åtgärda de underliggande orsakerna till ohälsa och kroniska sjukdomar. Många gånger hittar vi svaren till ohälsa i våra vardagsvanor. Stress, dålig sömn, bristfälliga motions och matvanor bidrar till biokemisk obalans och näringsbrist i kroppen som i förlängningen leder till diverse ohälsotillstånd. Genom att identifiera individens brister och obalanser genom samtal och tester görs en plan för kost, näring och vardagsvanor som många gånger kan få långdragna kroniska tillstånd att bli bättre och ibland helt försvinna.

Carolines kompetens

Distriktssköterska
Funktionsmedicinsk Terapeut

Catarina Hansson