Alexandra Maliganis

Om Alexandra

Alexandra har länge haft passion för hälsa, välmående och människokroppen. Hon har jobbat som yogalärare sedan 2015 med utbildningar som Ayur Yoga och Yin Yoga som grund. Idag är hon även del av HelhetsAkademins Yogaskolas utbildningsteam i yogalärarutbildningarna Ayur Yoga och Ayur Yin. Hon bär där huvudansvar för blocken som rör pranayamas och meditation, samt håller en del utav yogaklasserna.

Vid sidan om det har hon haft ett intresse för den mer lekfulla och akrobatiska yogaformen Acro Yoga. Inom denna yogaform finns en återhämtande del där Alexandra mötte Thai Yoga Massagen för första gången. Denna djupavslappnande och närande massageform gjorde henne helt såld från början och hon valde att under 2017 och 2018 ta en rad olika utbildningar inom massageformen, både i Spanien, Thailand och på Bali. Sedan sommaren 2018 har hon gett dessa behandlingar på HelhetsAkademin. Thai Yoga Massage är en form av kroppsterapi som är skapad utifrån energikroppen och dess energilinjer, med syfte att lösa upp blockeringar där energin kan vara stagnerad och på så sätt skapa mer flöde och livskraft. Den fysiska kroppen används som verktyg för att nå energikroppen och med tryck, stretching och medveten närvaro blir detta ett djupgående kropps- och energiarbete. Med det kan energin lättare riktas dit den behövs och genom det stödjer vi kroppen – eller sinnet – till självläkning.

Yoga och meditation anser Alexandra vara kraftfulla och effektiva verktyg för ökad kroppskännedom, självläkning, välbefinnande, balans och återhämtning. Ljudterapi är även något som under senare år väckt hennes intresse, av samma syfte som yoga och meditation. Under 2020 valde hon att dela egna ljudresor och ger gongavslappning på HelhetsAkademin en fredag i månaden, samt erbjuder privata sessioner (för en person, eller en duo) med möjlighet att ta emot vibrationerna från klang- och gongspel. Dessa vibrationer har förmågan att ta en ner i varv och in i djup avslappning, ett tillstånd av ‘varande’ där vi har lättare att släppa taget och ta emot stillheten. Gongen kan skapa en djupt avkopplande känsla till både kropp och sinne, vilket är en förutsättning för att läkning ska kunna ske. Både ‘sound healing’, yoga, meditation och massage kan ge oss en upplevelse av att vårt system får en slags ‘reset’ och att batterierna blir påfyllda, vilket Alexandra är helt övertygad är en central del för vår hälsa, för ökat välbefinnande och mer ro i livet. 

 

Alexandras kompetens

Ayur Yogalärare

Massage terapeut

Kontakta oss:
info@helhetsakademin.se
042 – 761 61

 

Besöksadress:
Östra Sandgatan 14, Helsingborg

Hitta till oss med buss:
Grön buss nr 4 och gul buss 218 (hållplats på Kvarnstensgatan)

 

Öppettider:
Tisdag - torsdag: 10.00 - 16.00
Övriga tider:
Öppet 15 minuter före klass, kurs eller evenemang.
Samtal och behandlingar enligt bokning och överenskommelse.