Om Yin Yoga

 

Yin Yoga är en lugn och balanserande yogaform som är passiv i sitt utförande. I denna klass går vi in på djupet av oss själva och förstärker yogaupplevelsen genom att gå förbi de synliga och vanliga musklerna. Vi letar oss djupt in i kroppen vilket ger fokus att stretcha ligament, leder, bindväv och fascia.

Inom Yin Yogan stannar yogin längre i positionerna (1-3 minuter för nybörjare, 3-5 minuter för medel, uppåt 10 minuter för avancerad utövare) för att kunna nå in på djupet och ge de inre delarna av kroppen en mjukgörande effekt. Genom detta får du möjligheten att möta allehanda känslor som har lagrats i din kropp.

Yinyogan fokuserar på våra energikanaler – nadis – för att få dem så rena och friska som möjligt, för att låta energin – qi – flöda fritt. Att ge sig själv Yin Yoga före yang-baserad yoga kan vara fördelaktigt för att din kropp ska få de fysiska effekter som vi strävar efter i Yin Yogan. När vi genomför Yin Yoga med en “kall” kropp kommer den djupa stretchen just till bindväv och djupa delar av kroppen (och stretchar ej dina muskler).

Med Yin Yoga efter yang-baserad yoga då kroppen blivit varm, kan stretchen mer leta sig till dina muskler. Detta i sig är också gott för kroppen, men är inte det ursprungliga syftet i Yin Yoga. Däremot att ge sig själv avslutande Yin efter yang-baserad yoga kan vara mycket effekfullt för ditt sinne, för att efter rörelse och fokus, ha lättare att landa in i lugn och stillhet. Med det, eventuellt också ha lättare att bevara lugnet på kvällen och låta din Yin-practice vara en god förberedelse inför nattens vila.

Information

Denna klass ingår i medlemsträning
Pris drop-in: 175 kr

Våra Yin Yoga lärare

Jonas Thor
Petra Henderson

Kontakta oss:
kontakt@helhetsakademin.se
042 – 761 61

 

Besöksadress:
Östra Sandgatan 14, Helsingborg

Hitta till oss med buss:
Grön buss nr 4 och gul buss 218 (hållplats på Kvarnstensgatan)

 

Öppettider:
Mån - tors kl 10:00 - 16:00
Övriga tider:
Öppet 15 minuter före klass, kurs eller evenemang.
Samtal och behandlingar enligt bokning och överenskommelse.

 

Besöksadress:
Östra Sandgatan 14, Helsingborg

Hitta till oss med buss:
Grön buss nr 4 och gul buss 218 (hållplats på Kvarnstensgatan)