Svensk klassisk massage

 

Skräddarsy din massage!
Svensk klassisk massage är en djupgående behandling av mjukdelsvävnader. Stela och spända muskler mjukas upp och muskeltonus minskar efter en massagebehandling. Effekten av massage är primärt att lösa upp spänningar i musklerna. Ger även andra effekter som ökad blodcirkulation, sänkt blodtryck, ökad frisättning av hormonet Oxytocin – det så kallade ”lugn och ro” hormonet.

Massage vidgar blodkärlen i huden, vilket innebär att mer vätska fördelas till huden och underliggande vävnader. Samtidigt minskar sympatiska nervsystemets påverkan på njurarna samt övriga blodkärl i kroppen. Detta minskar pulsen och blodtrycket och ökar utsöndringen av vatten och avfallsprodukter genom njurarna. Omfördelningen av vätska i kroppen samt den ökade utsöndringen genom njurarna innebär att du blir törstig och bör dricka efter en behandling för att återställa vätskebalansen i kroppen.

Utför triggerpunktsbehandling, ger råd om träning, stretch och muskeltöjningar för att öka smidigheten i musklerna samt få balans mellan fram- och baksida av kroppens muskler. Många muskulära obalanser ger smärta på andra ställen på kroppen.


Med koppning
Koppningsmassage är en djupgående muskel- och bindvävsbehandling som främjar cirkulation av blod, lymfa och vävnadsvätskor med hjälp av ett undertryck på huden (vakuum) som skapas av sugkoppor i glas eller plast.

Koppningsmassage utförs genom att dra kopporna över huden. Den utförs antingen med en flödande rörelse över behandlingsområdet eller statiskt som en punktbehandling. Statiskt utfört sitter kopporna kvar på huden i 10 – 15 minuter, för att lösa upp besvärliga muskelknutor eller för att påverka organens flöde av blod och energi. Genom att blodcirkulationen ökar rejält och kan vara rätt intensivt så startar en reningsprocess så att kroppen själv rensar ut orenheter. Kroppens förmåga att rensa ut slaggprodukter och vätskeansamlingar ”triggas” än mer vid koppning.

 

Med arom
Släpp för en stund fokus på alla måsten och låt sinnena och kroppen vila i en härligt avslappnande aromamassage. Lugna tag och strykningar mjukar upp musklerna och släpper på spänningar. Ett avbrott som hjälper dig hämta energi, finna lugnet och med förnyade krafter och energi är du redo att möta vardagen igen.

Terapeuter

Susanne Malmberg

Svensk klassisk massage 30 min

Pris: 450 kr
Längd: 30 minuter

Svensk klassisk massage 50 min

Pris: 650 kr
Längd: 50 minuter 

Svensk klassisk massage 80 min

Pris: 900 kr
Längd: 80 minuter

Kontakta oss:
kontakt@helhetsakademin.se
042 – 761 61

 

Besöksadress:
Östra Sandgatan 14, Helsingborg

Hitta till oss med buss:
Grön buss nr 4 och gul buss 218 (hållplats på Kvarnstensgatan)

 

Öppettider:
Mån - tors kl 10:00 - 16:00
Övriga tider:
Öppet 15 minuter före klass, kurs eller evenemang.
Samtal och behandlingar enligt bokning och överenskommelse.

 

Besöksadress:
Östra Sandgatan 14, Helsingborg

Hitta till oss med buss:
Grön buss nr 4 och gul buss 218 (hållplats på Kvarnstensgatan)