Samtalsterapi

Ibland känns det som vi sitter fast och inte kommer vidare i livet. En samtalsterapeut kan ge dig nya insikter och hjälpa dig att bli mer medveten om det som hindrar dig från att utvecklas och förändras.

  • Kanske har du det jobbigt under en period i ditt liv och upplever trötthet, sorg eller förvirring.
  • Din självbild är låg och du har kanske svårt med dina relationer.
  • Du känner att du inte räcker till, kraven känns för stora.
  • Du har blivit utbränd på grund av stress.
  • Du behöver hjälp med att bearbeta en sorg eller en förlust.
  • Du har en längtan efter något mer och vill växa som människa.
  • Du söker en förändring men vet inte riktigt vad som ska förändras eller hur du ska gå tillväga.

Det finns alltid möjlighet till förändring. Varje människa har en stor utvecklingspotential! Det är lätt att fastna i gamla tankemönster, känslor och negativa självbilder som vi inte är medvetna om. Då kan det vara bra att få hjälp av en terapeut som lyssnar på Dig och ger Dig verktygen du behöver för att förändra dig och ditt tanke- eller reaktionsmönster i en positiv riktning. Samtalsterapin kan hjälpa dig att bryta mönster som du inte kommer ur på egen hand.

Hur arbetar din samtalsterapeut?

I terapin är det Du som är viktigast, och att Du och din terapeut tillsammans skapar en förståelse för vad som händer i ditt liv. Att du får genomleva och sätta ord på känslor är en viktig del av terapin. Vidare kan terapeuten hjälpa dig att få kontakt med kroppen, vara närvarande i nuet och i dina känslor – och på så sätt bli mer levande och förankrad i ditt liv. Terapeuterna arbetar alltid under sekretess, det betyder att de har tystnadsplikt.

Hur många gånger behöver jag gå i samtalsterapi?

Antalet samtal som kan behövas för att nå en varaktig förändring och en djupare insikt är individuellt. Ett förändringsarbete tar tid och det krävs tålamod och inte minst mod att våga ta nya steg, även när det känns svårt och tar emot. Du träffar din terapeut för ett första orienteringssamtal för att sedan utvärdera tillsammans om och hur ni går vidare.

Pris

Pris: 750 kr Längd: 60 min (parterapi första samtal  90 min) Terapipaket, 5 gånger Pris: 3 500 kr (parterapi 5 500 kr) Längd: 1 timmer per tillfälle Bokas genom personlig kontakt med din terapeut

Terapeuter

Sara Halldén

Kontakta oss:
info@helhetsakademin.se
042 – 761 61

 

Besöksadress:
Östra Sandgatan 14, Helsingborg

Hitta till oss med buss:
Grön buss nr 4 och gul buss 218 (hållplats på Kvarnstensgatan)

 

Öppettider:
Tisdag - torsdag: 10.00 - 16.00
Övriga tider:
Öppet 15 minuter före klass, kurs eller evenemang.
Samtal och behandlingar enligt bokning och överenskommelse.