Osteopati

Lider du av smärta eller andra besvär i kroppen? Vill du ta hand om dig och din kropp i förebyggande syfte? Då är osteopati något för dig.

Osteopati är en manuell medicinsk behandling som bygger på principerna att kroppen är en helhet, på förståelsen för relationen mellan anatomi och funktion, och att framkalla kroppens självläkande förmåga. Osteopati har funnits i över 100 år och även om den är en relativt okänd behandlingsform på många håll, så är den erkänd inom primärvården i Storbritannien och flera andra länder där yrket är legitimerat.

Kraniell osteopati är en mycket mild och subtil form av behandling där osteopaten använder en starkt utvecklad känsla i sina händer för att känna spänningar och vävnadskvalité i kroppen för att diagnostisera och behandla dessa.

En kvalificerad osteopat har en ackrediterad universitetsutbildning på minst 4 år och patientförsäkring så att du som patient är i säkra händer.

 

Hur arbetar en osteopat?

Vid ditt första besök hos en osteopat får du frågor om dina symptom och tidigare sjukdomshistorik.  Därefter görs en grundlig undersökning där osteopaten observerar dina rörelser för att bedöma vad som lett fram till dina symptom och för att finna den bästa behandlingen för just dig. Behandling sker helt manuellt där osteopaten använder sina händer på ett skonsamt sätt för att bearbeta låsningar i kroppen.

En osteopat arbetar med att förbättra kroppens funktioner så de fungerar optimalt. Med vältränade händer behandlar osteopaten bl a leder, muskler och ligament, vilket i sig påverkar nerv- och cirkulationssystem.  När dysfunktioner och störningar i kroppen avlägsnas kan kroppens självläkande mekanismer sätta igång och hälsotillståndet förbättras.

Vid en osteopatisk behandling lägger osteopaten inte bara fokus på området där du har besvär, utan även på varför problemet kan ha uppstått. Kanske är t ex din återkommande nacksmärta en dysfunktion som orsakas av ett roterat bäcken som gjort att kroppen fått kompensera ända upp i nacken under en lång period, och på så vis orsakar smärta där.

Alla är vi olika; tidigare skador eller operationer samt ditt allmänna hälsotillstånd har betydelse för behandlingen.  Det betyder att två patienter som söker för samma problematik hos en osteopat kan få olika behandlingsmetoder eftersom behandlingen alltid anpassas för individen.

Många upplever en förbättring redan efter första behandlingen, men det krävs flera behandlingar för att få till en ändring i invanda rörelse- och funktionella mönster så man bör räkna med flera behandlingar för att skapa en hållbar förändring.

Om du har frågor om Osteopati så är du varmt välkommen att höra av dig.

Osteopati – första besöket
Pris: 850 kr
Längd: 60 minuter

Osteopati – återbesök
Pris: 725 kr
Längd: 40 minuter

Kontakta oss:
info@helhetsakademin.se
042 – 761 61

 

Besöksadress:
Östra Sandgatan 14, Helsingborg

Hitta till oss med buss:
Grön buss nr 4 och gul buss 218 (hållplats på Kvarnstensgatan)

 

Öppettider:
Tisdag - torsdag: 10.00 - 16.00
Övriga tider:
Öppet 15 minuter före klass, kurs eller evenemang.
Samtal och behandlingar enligt bokning och överenskommelse.