Nyfiken på mindfulness? Unikt tillfälle att delta i pilotgrupp

Det är min dröm att kunna sprida detta förhållningssätt till andra. Att dela med mig av verktyg för att kunna hitta avslappning och återhämtning samt lägga grunden till livslång hälsa. Som snart utbildad mindfulnessinstruktör erbjuder jag nu en möjlighet att vara med i en liten pilotgrupp till ett reducerat pris.

Vid fem träffar utforskar och upplever vi tillsammans några av effekterna av träning i medveten närvaro, eller mindfulness, som kan innebära t ex: minskad stress, bättre sömn, ökad koncentrationsförmåga, bättre mående, känna mer glädje, ökad livskvalitet, ökad medvetenhet, ökad förmåga att möta svårigheter.

Kursens innehåll:
– vad är mindfulness och dess bakgrund
– forskning om effekterna
– vad händer i hjärnan och övriga kroppen?
– mindfulness och stress – andningsövningar
– lätta kroppsrörelser – introduktion till meditation
– verktyg att ta med i vardagen – samtal och reflektioner
– egen träning och återkoppling

Kursledare: Petra är legitimerad lärare, certifierad yogalärare och kroppsterapeut och har en dröm att skapa ett hållbart liv för sig själv och andra. Hon utbildar sig nu till mindfulnessinstruktör på Mindfulnesscenter, ett av Sveriges ledande utbildningsföretag inom mindfulness, baserat på forskning och beprövad erfarenhet.
“Mindfulness är en uråldrig meditationsmetod och vägledning i livet som betonar nuet, det närvarande ögonblicket. Det är nämligen det vi går miste om när vi regelmässigt är upptagna med att antingen planera eller oroa oss inför framtiden. Eller med att återuppleva, gräma oss över eller romantisera det förflutna” (John Kabat-Zinn)


Information

Vi träffas vid fem tillfällen:
Söndag 7/4 10.00-11.30
Söndag 14/4 15.00-16:30
Lördag 27/4 10.00-11.30
Söndag 5/5 10.00-11.30
Söndag 12/5 10.00-11.30

Investering: 795kr inklusive arbetsmaterial.
Max antal 8 Passar alla som är nyfikna på att lära sig verktyg för att hantera livet.

Plats: HelhetsAkademin, Östra Sandgatan 14, Helsingborg
Anmälan: senast 31 mars genom att maila petrahenderson@helhetsakademin.se

Instruktör

Petra Henderson