Naprapati med holistiskt perspektiv

 

Naprapati är effektivt vid ryggsmärta, huvudvärk, nackont, ryggskott, lumbago, höftproblem, ischias, knäproblem, axelsmärta, musarm, fotproblem: hälssporre/plantarfascit, graviditetsrelaterade problem, käkledsdysfunktion etc.

Naprapati betyder ”korrigera orsak till lidande”. Kroppen bemöts som en helhet och de olika kroppsdelarna är beroende av varandra och hålls samman i ett nätverk med bindväv, ligament och skelett.

Syftet med behandlingen är att återställa kroppens naturliga rörelseförmåga, balans och funktion, genom att arbeta med bindväv, ligament, muskler, kotpelare och leder. Vi använder tekniker som massage, pressur, triggerpunktsbehandling, stretching samt korrigering av ryggrad och leder, såväl mjukt med mobilisering som mer kraftfullt med manipulationstekniker. Jag arbetar också med akupunktur i smärtlindrande syfte.

Anamnes – Behandling – Rehabträning
Under det inledande samtalet, anamnesen, får du berätta om dina besvär, eventuella tidigare skador eller problem och vi tittar även på din livsstil inom områden som stress, ergonomi, arbetsmiljö, träning, kost, sömn, avslappning och återhämtning och hur det påverkar ditt mående och din hälsa.

Före en behandling görs en undersökning med neurologiska och ortopediska tester, för att ställa rätt diagnos och göra en behandlingsplan. Vid ett behandlingstillfälle ingår det också rådgivning i träning och eventuella livsstilsförändringar. Du får träningsprogram med inspiration från funktionell träning och rehabyoga. Fokuset i träningsprogrammen är att hitta den egna drivkraften och kroppskännedom – det ska kännas skönt och vara motiverande. Om du löptränar kan även få hjälp med din löpteknik.

Målet är en medveten rehabilitering där patienten/klienten är delaktig med träning, livsstil och motivation, det ger ett mer hållbart resultat.

Akupunktur – ett komplement till naprapati
Akupunktur är effektiv vid nervsmärta som ischias och disk/nervrotspåverkan, samt vid knä- och höftproblematik, axel- och armbågssmärta, huvudvärk, migrän, käkledsdysfunktion osv. Akupunkturnålen blockerar smärtreceptorer och hjälper till med frisättning av muskelavslappnande ämnen som endorfiner och oxytocin, vilket genererar kroppens självläkande system. Akupunktur påverkar det autonoma nervsystemet vilket ger en djupare avslappning och balanserar kropp och själ.

Utbildning
Naprapater har en legitimation och vi arbetar under Socialstyrelsens riktlinjer för Hälsa och sjukvård. För att bli legitimerad naprapat går man en 4-årig utbildning på Naprapathögskolan i Stockholm. Där efter ingår ett femte praktikår: 9 månader på naprapatmottagning och 3 månaders auskultation inom offentlig vård.

Jag är medlem i Svenska Naprapatförbundet www.naprapater.se och innehar en Patientskyddsförsäkring.

Jag har gått en kompletterande akupunkturutbildning på AKAB för legitimerad sjukvårdspersonal med fokus på det muskuloskeletala systemet, i smärtlindrande syfte baserat på forskning. Det kallas västerländsk akupunktur.


Information

Pris: 630 kr
Längd: 45 minuter

Behandlare

Erika Green