Kraniosakral terapi Helsingborg

Osteopaten William Garner Sutherland lade grunden till kraniosakral terapi i början av 1900-talet.  Han sade sig ha upptäckt att livskraften uttrycks som vågrörelser i all levande vävnad och utforskade olika behandlingssätt att påverka det kraniosakrala systemet.

Det kraniosakrala systemet omfattar benen i kraniet, hjärnan och hjärnhinnorna, ryggmärgen och cerebrospinalvätskan; dess cirkulation och dess kopplingar i kroppen.  Cerebrospinalvätskan omsluter och skyddar vår hjärna och ryggmärg i ett slutet system från huvudet och ner längs hela ryggraden till bäckenet. I detta slutna vätskesystem  finns rytmiska flödecykler, precis på samma sätt som i hjärt-och kärlsystemet. Obalans och störningar i detta flöde skapar ohälsa och påverkar oss fysiskt, men dessutom känslo- och energimässigt.

Kraniosakral terapi kallas även kraniell osteopati om terapeuten har en utbildning i osteopati i grunden.  Kraniosakral terapi är en mycket mild och subtil form av behandling där osteopaten använder en starkt utvecklad känsla i sina händer för att känna spänningar och vävnadskvalité i kroppen för att diagnostisera och behandla dessa.

Kraniosakral behandling kan ha en lindrande effekt på migrän och återkommande huvudvärk, nack-och ryggbesvär, kroniska smärttillstånd som fibromyalgi och hjälpa lindra symptom i kroppen som kommer från stress och oro.

Vad innebär en kraniosakral behandling?

Vid ditt första besök får du frågor om dina symptom och tidigare sjukdomshistorik.  Därefter görs en grundlig undersökning där osteopaten observerar dina rörelser och känner in de kraniosakrala rörelserna för att bedöma var i kroppen det finns blockeringar som lett fram till dina symptom.  Vid kraniosakral behandling arbetar terapeuten med mycket lätt och mjuk beröring på olika nivåer på kroppen för att avläsa blockerningar i rytmen och för att assistera kroppen med att avlägsna dessa och återställa den ursprungliga vätskerytmen. När rytmen återställs ökar blodflödet kraftigt och spänningar i olika vävnader löses upp, samtidigt som den ökade blodgenomströmningen har en lugnande effekt på nervsystemet.

De flesta upplever kraniosakral behandling som avslappnande och behaglig. Vissa känner sig trötta en eller två dagar efter en behandling; det är en normal reaktion eftersom slaggprodukter frigjorts när flödet förbättrats, och kroppen påbörjat en läkningsprocess.  Kroppen behöver tid för den här processen och så mycket vila som möjligt efter en behandling. Man bör t ex undvika att träna samma dag efter en behandling. Många kan känna en förbättring redan efter första besöket, men det är bara början av processen och det krävs flera behandlingar för att skapa en hållbar förändring i kroppen.

Om du har frågor om Kraniosakral behandling så är du varmt välkommen att höra av dig.

 

Kraniosakral behandling – Första besöket
Pris: 850 kr
Längd: 60 minuter

Kraniosakral behandling – Återbesök
Pris: 725 kr
Längd: 45 minuter

Kontakta oss:
info@helhetsakademin.se
042 – 761 61

 

Besöksadress:
Östra Sandgatan 14, Helsingborg

Hitta till oss med buss:
Grön buss nr 4 och gul buss 218 (hållplats på Kvarnstensgatan)

 

Öppettider:
Tisdag - torsdag: 10.00 - 16.00
Övriga tider:
Öppet 15 minuter före klass, kurs eller evenemang.
Samtal och behandlingar enligt bokning och överenskommelse.