Kinetic Chain Release – (KCR)

Kinetic Chain Release (KCR)
KCR är en unik och effektiv kroppsbehandling bestående av mjuka stretcher och mobiliseringar av muskler och leder, som snabbt kan återskapa den fysiska balansen i kroppen. Detta kan leda till att många olika typer av både tillfällig, akut smärta och kronisk värk kan lindras och i många fall helt försvinna.

Behandlingsformen skapades av den skotske fysioterapeuten Hugh Gilbert, som med över 40 års erfarenhet av smärtlindring hittills har utbildat över 1400 terapeuter världen över. Nu äntligen finns vi även i Skandinavien. Vi utgår från en holistisk syn på kropp, sinne och själ och arbetar för en balans mellan dessa, vilket förbättrar kroppens förmåga till självläkning.

KCR kan:

  • lindra smärta och värk,
  • öka rörligheten och få spänningar att släppa,
  • ge mer energi och bättre sömn,
  • förbättra idrottsprestationer,
  • hjälpa dig att må bättre,
  • få dig att känna dig mer i balans
  • och snabbare komma tillbaka till arbete vid sjukskrivningar.

KCR kan lindra en rad besvär som problem med fötter, knän, höfter och rygg, tennisarmbåge, karpaltunnelsyndrom, kroniskt utmattningssyndrom, fibromyalgi, migrän, värk i nacke och axlar, stress eller sömnlöshet.

Connective tissue Release (CTR)
Efter KCR kan kroppen ibland behöva Connective Tissue Release (CTR). Connective Tissue, eller som det också benämns fascia eller bindväv, är som ett spindelnät som håller hela kroppen samman från topp till tå. Det omsluter varje muskel, ben, nerv, blodkärl och organ ner till cellnivå. Det lagrar våra kroppsmönster, tankar och känslor och kan med ålder eller skador bli stelt och oböjligt. Med CTR är det möjligt att komma åt smärtor och spänningar som upplevs som om de “sitter fast”. CTR ges endast som ett komplement till KCR. Vi behöver först få kroppen i balans för sedan kunna komma åt djupare spänningar.

En KCR-behandling tar ungefär 60 minuter och består av ett inledande samtal följt av själva behandlingen som utförs på en massagebänk. Klienten uppmanas bära mjuka, följsamma kläder. Beroende på den individuella situationen behövs eventuellt återbesök och övningar att göra hemma för att hjälpa kroppens återhämtning.

NYHET – KCR + Restorative Yoga!
Det finns nu möjlighet att lägga till 30 minuters Restorative yoga efter din behandling. Det innebär att du får möjlighet att ligga i en skön, avslappnad position stöttad av kuddar och filtar efter behandlingen för att gå ännu djupare i avslappningen och ge kroppen en möjlighet att integrera det som kommit upp under sessionen och ge dig en lite längre och mjukare övergång “tillbaka”.


Pris:

KCR, första besöket 760kr
Längd: 60 min

KCR/CTR återbesök 700kr
Längd: 50 min

CTR återbesök 420kr
Längd: 30 min

KCR och Restorative 950kr
Längd: 80 min

För bokning av kombinationsbehandlingar kontakta Petra.