Djupvågsterapi och Medicinsk Laserterapi

 

Djupvågsbehandlingen Swedish Fascia Vibes är en ny behandlingsmetod av fascia/bindväv, som effektivt och skonsamt ökar rörlighet och avslappning, lindrar smärta och spänning, förbättrar cirkulationen och ökar vätskeflödet. 

Ny forskning visar att fascia, ett nätverk av bindväv som omsluter allt i kroppen, har större betydelse för hälsa och välbefinnande än vi tidigare kände till. Metoden sker med moderna behandlingsverktyg som ger 400-1200 harmoniska vibrationer per minut, vilket sätter fascian i rörelse. Rörelsen sprids över ett större område, både brett och djupt, vilket ökar avslappning, cirkulation och vätskeflöde. Variationen av hastighet och vibrationerna gör att nervsystemet slappnar av.

Medicinsk laser, laserterapi med lågeffektslaser.

Denna behandlingsform stimulerar kroppens egen läkande förmåga med hjälp av ljusvågor. Metoden har använts sedan1960 talet och det finns runt 4000 publicerade studier på både celler i människa och djur. Metoden är kliniskt prövad och har bevisad effekt på olika skador och besvär i kroppen. Till skillnad från många andra metoder kan laserbehandling användas vid akuta skador, inflammationer och svullnader. Detta gör att lasern är ett utmärkt komplement till övrig behandling vid smärta, svullnad, läkning efter operation och akuta besvär som stukningar och smärtsamma inflammationer.

Lasern är:

  • Inflammationshämmande
  • Smärtlindrande
  • Minskar Svullnad
  • Påskyndar läkning
  • Användas på akuta skador
  • Användas på  långvariga och svårbehandlade besvär
  • Milda och få biverkningar
  • Känns inte, gör ej ont
  • Kan ge snabbt resultat som håller över tid
  • Svårläkta sår

Behandlingen är skön, avslappnande och gör inte ont. Laserljuset påverkar olika biokemiska processer i kroppen. Cellerna reagerar på laserljuset och börjar producera mer energi vilket hjälper cellerna att bättre hantera skador eller smärtsituationer, nedsatt cirkulation av blod och lymfa.

Detta förbättrar svårläkta sår samt smärta och nedsatt cirkulation som vid tex. Fibromyalgi. Metoden används i Sverige idag inom sjukvården inom ett brett område av många olika terapeuter, men även inom idrotten är den vanlig och inom ridsporten av veterinärer och terapeuter på olika nivåer.

Om du har besvär, vill Anders gärna hjälpa dig till en bättre hälsa genom en smidig, rörlig och smärtfri tillvaro som varar över tid, men även i förebyggande syfte.

Terapeuter

Anders Skoog

Kontakta oss:
kontakt@helhetsakademin.se
042 – 761 61

 

Besöksadress:
Östra Sandgatan 14, Helsingborg

Hitta till oss med buss:
Grön buss nr 4 och gul buss 218 (hållplats på Kvarnstensgatan)

 

Öppettider:
Mån - tors kl 10:00 - 16:00
Övriga tider:
Öppet 15 minuter före klass, kurs eller evenemang.
Samtal och behandlingar enligt bokning och överenskommelse.

 

Besöksadress:
Östra Sandgatan 14, Helsingborg

Hitta till oss med buss:
Grön buss nr 4 och gul buss 218 (hållplats på Kvarnstensgatan)