HelhetsAkademin
– Ett hälsocenter som ser hela människan

HelhetsAkademin skapades ur drömmen om ett hälsocenter där man ser hela människan, det vill säga ett holistiskt förhållningssätt i valet av vägar mot ett hållbart liv. Ur den här drömmen föddes även visionen om en bro mellan västerländsk sjukvård och österländsk medicin. I dag är vårt holistiska hälsocenter inne på sitt femte verksamhetsår och bron är byggd, stadigt förankrad på två mångtusenåriga fundament, Yogan och Ayurvedan.

Framtiden skapar vi tillsammans

Vi lever i ett samhälle där människors fysiska, psykiska, emotionella och andliga tillvaro utmanas på alla nivåer i ett alltmer uppskruvat tempo. 

Det är en på många sätt helt ny värld vi måste förhålla oss till. En värld som framtvingar en mängd olika omställningar, inte bara hos oss som enskilda individer, utan i lika stor utsträckning hos de med ledande befattningar inom både privat och offentlig sektor. Samtidigt finns i den här omvälvande fasen hoppfulla ljuspunkter som visar på möjliga och hållbara vägar framåt. Alla vi som arbetar här på HelhetsAkademin förenas av en stark, inre övertygelse om att förändring är möjlig. Vi ser dagligen bevis på varje människas inneboende kraft och hur den kan öppna för livsavgörande förändringar.

Wivi-Anne Nyberg
Grundare, ägare och ansvarig för YogaAkademin

Annelie Andersson
Ägare och ledarskapscoach

En holistisk ledfyr

HelhetsAkademin kommer fortsätta vara en inspirerande ledfyr med utgångspunkt i Yogan och Ayurvedan, två syskonvetenskaper som genom årtusenden överlevt just för att de bygger på holistisk visdom och djup kunskap om människan. Yogan och Ayurvedan har vi sedan sammanlänkat med västliga behandlingsformer som också ser till hela människan, exempelvis Osteopati och klassisk massage. Med på vår färd mot en hållbar framtid finns också ett mycket kunnigt team av erfarna psykologer, samtalsterapeuter och ledarskapscoacher som på olika sätt hjälper våra klienter på deras nya livsresor. För hur det än är, framtiden är något vi själva skapar.

Våra värderingar

Helhet

Helhet är vår utgångspunkt. Att se helheten på individ- och organisationsnivå är livsviktigt för hållbar utveckling och framgång. Vi behöver förstå att allting hänger samman. Alla faktorer i våra liv samverkar i symbios på något plan. I våra kroppar, i relationer, i våra känsloregister, i kommunikation, i samarbete, på arbetsplatser etc.

Autenticitet

När vi lever autentiskt tar vi oss förbi roller, föreställningar och talar sanning. Vi säger som det är, med ödmjukhet och respekt för mottagaren. Autenticitet innebär för oss även att vi är sanna mot oss själva och våra drivkrafter. Att vi ger oss själva tillåtelse att ägna oss åt vår passion, det som gör oss lyckliga och välmående.

Balans

Vi strävar efter balans privat såsom professionellt. För att uppnå balans i livet behöver vi vara medvetna om våra behov – vad som får oss att må bra fysiskt, mentalt och emotionellt. Utifrån den medvetenheten kan vi agera i samstämmighet med våra behov, för att skapa ett balanserat liv och näringsliv.

Tillit

För att skapa ett blommande arbetsklimat finner vi det viktigt att ha tillit. Tillit till sig själv och andra människor. Att ha tillit till andra människors behov, perspektiv, motiv, drivkrafter, intentioner, drömmar. Att våga släppa på kontrollen och låta människor blomma. Att våga delegera. Att våga förändra. Att skapa tillit genom tillit.

Kundreferenser

Min yogaresa började 2015, när jag träffade Wivi-Anne för första gången, berättar Katarina Andersson, grundaren till Yogia. Jag var helt slutkörd och mitt möte med Wivi-Anne blev faktiskt en vändning för mig. Hon bjöd in mig på yoga, och efter den veckan var jag helt fast. Efter något år kände jag att jag på något sätt ville utveckla yogan mer. Mest för min egen del men jag hade också en dröm att få jobba med yogan på något sätt. Jag blev inte yogalärare men resan förde mig till andra mål. Både på det personliga planet men även yrkesmässigt. Jag startade en webshop, Yogia. Många av mina kunder är yogalärare, vana yogisar eller nybörjare och det är viktigt att jag har kunskapen så jag guidar dem rätt. Så utan att veta om det, var yogalärarutbildningen så himla viktig för mig i det jobbet jag har idag.

Läs hela Katarinas text här

Katarina - deltagare Ayur Yoga Lärarutbildning

Grundare, Yogia

Under våren 2020 har jag haft möjlighet att få vara på HelhetsAkademin och ha samtal med Wivi-Anne. Atmosfären där är lugn, varm och avstressande. Det har känts så lätt att komma dit. Det är vackert inrett och det bjuds på spännande te. All personal jag mött där är vänliga. Wivi-Anne är mjuk, varm och förstående och jag upplevde ett genuint intresse av att hjälpa mig att må bättre. Hon gjorde det lätt att öppna upp för samtal och hennes vänlighet gjorde mig mottaglig för att testa nya verktyg och förändra mitt sätt att tänka.

Jag har trivts med upplägget med att först själv samtala några gånger med Wivi-Anne och sedan ha ett trepartssamtal med mig, Wivi-Anne och min chef. Jag har fortfarande några uppföljningssamtal kvar och det gör mig glad för då är det inte helt slut ännu. Jag har mått så bra av dessa samtal och är så tacksam för att ha fått träffa Wivi-Anne.

Jasmine

Förskola, Bjuvs kommun

Kontakta oss:
info@helhetsakademin.se
042 – 761 61

 

Besöksadress:
Östra Sandgatan 14, Helsingborg

Hitta till oss med buss:
Grön buss nr 4 och gul buss 218 (hållplats på Kvarnstensgatan)

 

Öppettider:
Tisdag - torsdag: 10.00 - 16.00
Övriga tider:
Öppet 15 minuter före klass, kurs eller evenemang.
Samtal och behandlingar enligt bokning och överenskommelse.