“Från forcerade fragment till harmonisk helhet”

av | feb 29, 2020 | 0 Kommentarer

Drömmen om ett helhetscenter

Det är nu lite drygt fyra år sedan jag grundade HelhetsAkademin. Jag hade länge drömt om att skapa en plats där jag tillsammans med andra terapeuter skulle forma ett helhetscenter. Att yogan skulle stå i centrum var en självklarhet, det var ju den som räddat mitt eget liv. Lika självklart var det att låta Ayurvedans visdom bli en naturlig del av det som den här platsen skulle erbjuda. Yoga och Ayurveda har mångtusenåriga rötter i samma filosofi, och det är dessa båda syskonvetenskaper som väglett mig och utvecklat min förståelse för att det bara är genom att se hela människan som det är möjligt att skapa balans och harmoni i livet.

När jag nu läser vad jag skrivit, kommer jag på mig själv med att le inombords och tänka att ”jaja, så där lät det minsann inte för tjugo år sedan”

Då formligen rusade jag genom livet, glömde helt bort att andas och lät ständigt nya, intensiva träningspass avlösa varandra. Jag förstod inte att sätta stopp. Lyckligtvis gjorde min kropp det. Nu i efterhand inser jag förstås att kroppen under lång tid skickat iväg mängder med olika signaler som jag var helt döv för. Och när kroppen märker att man inte lyssnar, tar den till andra knep. I mitt fall kom det ilsket röda stopptecknet i form av en förfärlig smärta i nacken. Det som sedan följde var en plågsam period, både fysiskt och mentalt. Trots det, känner jag än i dag stor tacksamhet för vad jag tvingades gå igenom. Det var nämligen där och då som min livsresa fick en helt ny riktning.

Tro nu inte att jag som genom ett trollslag fylldes av ett insiktsfullt ljus och plötsligt begrep meningen med livet, döden och allting där bortom. Så var det inte. Men min mödosamma rehabilitering blev startpunkten för ett livslångt lärande om vår kropp, våra känslor och tankar, och om det vi kanske har svårast att förhålla oss till, vår själ.

Jag har ägnat en stor del av de senaste tjugo åren till att utbilda och utveckla mig, inte bara inom Yogans och Ayurvedans världar.

Det kommer hela tiden ny kunskap om kroppens fantastiska funktioner. Ett spännande exempel är forskningen kring fascian, kroppens fantastiska nätverk av bindväv som länge betraktats som ett fodral till våra muskler och som därför inte studerats närmare. Nu vet vi att fascian har väldigt stor betydelse för vår hälsa. Den är med andra ord ytterligare en viktig pusselbit för att helheten ska fungera!

Det tog mig många år att pussla ihop mina egna delar till en balanserad och funktionell helhet. Men den processen gav mig också värdefulla perspektiv som jag har stor glädje och nytta av i mötet med alla er fantastiska människor som av olika skäl valt HelhetsAkademin som startpunkt för er resa mot en bättre och mer hållbar balans i livet. Tack till er alla, det är ni som tillsammans med oss utgör kraften och energin i vår livsbejakande oas! 

Wivi-Anne Nyberg

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om författaren: Wivi-Anne Nyberg

Wivi-Anne Nyberg är grundare och ägare av HelhetsAkademin och har varit verksam som yogalärare i snart tjugo år. Sedan 2015 har hon utbildat närmare 100 yogalärare i Ayur Yoga och Ayur Yin, två internationellt certifierade yogaformer som Wivi-Anne själv har skapat. År 2016 grundade hon HelhetsAkademin som genom åren hjälpt hundratals människor att återfå balans i livet.

Fler artiklar

Kontakta oss:
info@helhetsakademin.se
042 – 761 61

 

Besöksadress:
Östra Sandgatan 14, Helsingborg

Hitta till oss med buss:
Grön buss nr 4 och gul buss 218 (hållplats på Kvarnstensgatan)

 

Öppettider:
Tisdag - torsdag: 10.00 - 16.00
Övriga tider:
Öppet 15 minuter före klass, kurs eller evenemang.
Samtal och behandlingar enligt bokning och överenskommelse.