Hanna är en av HelhetsAkademins medskapare som nyligen flyttat tillbaka från London till Sverige. När jag träffar Hanna känner jag en härlig energi som omger henne. Hanna sprider värme och glädje runt om sig. Vem är Hanna och vad arbetar hon med?

Hanna har studerat till osteopat i London. Hon arbetade som designer men snubblade över en artikel om hur astmatiker kunde bli hjälpta utav osteopati. Hon kände direkt att nyfikenheten för osteopati växte och tanken på att kroppen på ett naturligt sätt kunde läka sig själv lockade henne verkligen. Hanna ville kunna hjälpa människor samtidigt som hon fick jobba med händerna. Hon studerade till osteopat i 5 år och ville efter att ha jobbat i London ta hem osteopatin till Sverige och sprida budskapet och kunskapen här hemma.

”I London är osteopati en del i primärvården och varje osteopat måste vara legitimerad. Det är mycket mer strikt i London och man måste hålla sin utbildning och kunskap vid liv för att förtjäna sin legitimation. Osteopati är väldigt känt i resten av Europa men i Sverige har den tyvärr hamnat lite i skym undan och många vet inte vad det innebär, ” förklarar Hanna.

Hanna upplever att hon mött många nyfikna människor som vill prova på Osteopati, Hanna är dock väldigt noga med att hon behandlar individer och anpassar behandlingen efter varje person och att alla reagerar olika på behandlingen. Hon försöker se hela människan och att hela kroppen ska vara i balans. Hanna hittar obalanserna i kroppen och hjälper sedan till att återställa kroppens balans med hjälp av olika tekniker. Hanna försöker dessutom bortse från symptomen och snarare tittar på orsaken. Hon arbetar även med att förebygga obalanser och kronisk smärta som kan återkomma.

Hanna har en specialitet inom kraniell osteopati. Detta är en subtil och mild form där Hanna placerar sina händer mjukt och försiktigt på patientens kropp. Hanna har tränat upp känsligheten i sina händer kan känna in de kraniella rörelserna. Rytmen och flödet påverkas utav en fysiologisk mekanik. Skallen med dess leder, ryggkotorna, hjärnan och ryggmärgen med ryggmärgsvätskans cirkulation är bland annat omfattade utav denna mekanik. Det Hanna gör är att känna blockeringar i dessa flöden. Hanna kan sedan hjälpa till att lösa upp dessa blockering och starta en självläkande process i kroppen.

Hanna har även jobbat väldigt mycket med barn i London. Till och med spädbarn har blivit hjälpta vid till exempel kolik. Man kan även som havande bli hjälpt med förlossningar och finna muskelbalans kring bäckenet. Flera blir även hjälpta efter förlossningen. För att få en hållbar behandling är det väldigt viktigt att man går flera gånger.

Hanna har ett speciellt intresse att hjälpa barn. Det kan till exempel få hjälp med växtvärk. Hanna är mest inriktad på att jobba med att stretcha ut och kraniell osteopati, hon tar sällan till att knäcka sin patienter. I övrigt är Hanna en inlyssnande person som lyssnar av individens behov. Hanna sprider även ett lugn och en trygghet. Hon gör grundliga undersökningar, hon tittar på patientens rörelse och sjukdomshistoria och känner om det finns obalanser i kroppen och vad som är källan till dessa. Hon skickar alltid med råd och övningar som man själv kan tänka på för att sedan följa upp.  Hanna är även väldigt nyfiken och vill hitta det verkliga problemet och en lösning. Hon är noga med att patienterna känner sig trygga och bekväma. Hon är även väldigt tydlig och vill veta vilka förväntningar som finns.

”Det är ett härligt yrke att få hjälpa människor att må bättre,” säger Hanna. Ett besök hos Hanna tar ca 1 timme sedan tar återkommande besök cirka 40 minuter. Du kan få hjälp av Osteopati med många problem men några utav de saker som folk blir hjälpta med är:

*Spända axlar

*Smärtor i ländrygg och ner i höfter

*Migrän

*Förslitningsskador

*Idrottsskador

*Skador av bilolyckor

*Problem av stillasittande yrken

Ostopatin sprider sig mer i Sverige. Utomlands finns det en hel del forskning och det är ingen tvekan om att Hanna hjälper till att sprida budskapet. Har du problem och vill behandla själva problemet och inte bara symptomet? Varför inte prova på osteopati hos Hanna.

Läs mer om Hanna HÄR.

Namsté/ Ronja