Vissa dagar kan det vara svårt att vet vad man ska äta till frukost då man kanske vill ha både något nyttigt och något gott. Wivi-Anne på HelhetsAkademin har tipsat om en fantastiskt god bovetefrukost som vi gärna vill dela med oss av.

Ta 2 dl hela bovetekorn och lägg i blöt över natten. Gör samma sak med 2 dl cashewnötter. Dagen efter sköljer du av bovetekornen med vatten tills du sköljt bort det slem som bildats runt kornen. Häll av vattnet från cashewnötterna och mixa sedan nötterna tillsammans med 4 st färska dadlar till en småkornig massa. Tillsätt lite vatten i taget i nötterna tills det bildats en krämig konsistens. Tillsättkryddor efter smak som till exempel vanilj, kanel och kardemumma.

Blanda sedan samman bovetet med nötgrädden och toppa sedan gröten efter smak. Man kan med fördel blanda i bär och frukt i små bitar. Mango, blåbär, dadlar eller skivad banan är några exempel.

Sedan är det bara att njuta.

IMG_9242

Visste du att: Bovete är inget sädesslag som man annars kan tro efter namnet. Det är egentligen en ört. Bovete innehåller massor utav essentiella aminosyror vilket är bra när man ska bygga muskler. Bovete är även rikt på B-vitamin, kalium, järn, magnesium och fibrer. Dessutom är bovete väldigt lättsmält. Med andra ord en riktigt bra ört att använda som frukost.

Namasté / Ronja