IMG_7266

Vi möttes upp i pampiga konserthusets lokaler i Helsingborg. Vi står på stengolv, utspridda, i trapporna på olika platåer. Alla ögonen på en instruktör med spetsade öron, upplevelsen så total, magisk. Vi är 75 stycken yogisar som har samlats på varsin matta. Vår inspirerande instruktör är vår alldeles egna Wivi-Anne Nyberg från HelhetsAkademin. Till den vackra yogan i sig har det dessutom adderats mer skönhet i form av en symfoniorkester som spelar magiskt vackra toner till flödet av asanas (positioner).

”Det är ovanligt att spela på det här sättet, man måste förändra och ge en upplevelse till de som yogar. Det är väldigt annorlunda att spela såhär men också väldigt roligt. Vi försöker verkligen skapa en stämning och nästan en filmisk musik. Ja, det är nästan som filmmusik och vi försöker ge dem energi.”

Uttrycker sig /Fredrik Burstedt med kollegan Mats Persson (Båda två är musikanter i symfoniorkestern.)

Det är en magisk stämning och väldigt trångt. Men man behöver bara sitt utrymme på mattan för att få plats att yoga. Det är just det höga antalet yogisar som gör att energin i rummet höjs. Alla tar hänsyn till varandra och alla gör så gott de kan utan att bli bedömda. Vissa yogar för första gången och vissa är rutinerade yogis. Det är just livemusiken och yogan som tillsammans skapar magin.

”Underbart! Jag älskar symfoniorkestern och jag älskar yoga så att föra samman det bästa utav två världar går bara att sammanfatta på ett sätt, magiskt.”

Säger en av yogisarna /Matilda Tärnhammar

IMG_7268

Många andra som yogar för första gången säger att det var bra instruktioner, lätta att följa med i trots att de stod längst bak och inte hörde instruktionerna så bra . De tyckte att upplägget var jätte bra och väldigt avkopplande med musiken. ”Härligt” och ”ljuvligt” var också uttryck som flödade runt i salen.

”När man yogar till livemusik, överhuvudtaget och speciellt till en symfoniorkester, så är det svårt att inte öppna upp sitt hjärta. Musiken är så spröd och vacker i sig vilket får energin att flöda och bjuder in hjärtat till att öppna upp. Det blir så flödande och det är svårt att stänga inne till allt det vackra.” Säger instruktören Wivi-Anne Nyberg

IMG_7264

Att slå ihop symfoniorkestern och yoga var alltså helt rätt verkar det som, det lockar otroligt många och medan musiken sveper fram i lokalen så flödar yogan. Allt smälter samman i en magisk helhet.

IMG_7273

Vill du prova på?

Kommande datum:13 jan, 3 feb, 3 mars, 14 april, 5 maj.

Visste du att: Ett nytt instrument kommer finnas med den 13 januari. Missa inte detta tillfälle.

Du kan läsa mer på www.Helhetsakademin.se

Namaste / Ronja

IMG_7276IMG_7275                             IMG_7274IMG_7269                                      IMG_7265   IMG_7271                                                                   IMG_7267