I går provade jag thaiyogamassage på HelhetsAkademin. Det var Alexandra som utförde massagen på mig och den var helt magisk. Jag skulle verkligen vilja rekommendera alla att prova detta. Alexandra har studerat thai massage i Thailand och lärt sig hur den traditionella thaimassage går till. Massagen är lite annorlunda mot vad vi är vana vid och så som vi oftast tänker oss att en thaimassage går till.

IMG_9385

Vi träffades på HelhetsAkademin och där hade Alexandra bäddat upp som en stor madrass på golvet med kuddar och filtar. Det var mysig belysning i rummet och en avslappnande lugn musik spelades i rummet. Eftersom jag är gravid utgick vi från att jag låg på sidan. Kläderna behålls på under denna massagen vilket gav mig en mysig och bekväm känsla. Det är att föredra mjuka och bekväma kläder att ha på sig. Det var en oerhört skön massage där Alexandra tryckte och stretchade min kropp på olika sätt och i olika positioner. Det kändes som att hon arbetade in på djupet utav kroppen utan att det på något sätt var smärtsamt.

Alexandra kändes väldigt professionell och trygg. Hon jobbade upp en fantastisk värme i sina händer och guidade mig in i olika positioner. Det kändes som att jag bara kunde slappna av och lita helt på hennes kunskap. Det var en fantastisk energi genom hela massagen och mina spänningar och låsningar kunde luckras upp.

IMG_9376

Detta är verkligen en massage  som jag kan rekommendera med värme. Alla borde prova detta då det kändes nytt och spännande men också väldigt givande och så otroligt skönt. Framförallt kan jag rekommendera det till er som är gravida. Det var oerhört skönt och det var verkligen något som kroppen behövde. Alexandra anpassar massage så att det passar just dig. Ska jag vara ärlig var jag till med så avslappnad att jag somnade till ett par gånger och detta var samtidigt som Alexandra vaggade mig in i massage med sina händer. Hon använde även fötterna, benen och armarna för att på ett ergonomiskt sätt kunna ge mig en djupgående massage och spred en härlig energi av trygghet och lugn.

IMG_8303

Efteråt kände jag mig helt dåsig och sov sedan gott när jag kom hem. Min kropp kändes avslappnad och mjuk. Det var en magisk massage som jag definitivt kommer prova fler gånger.

Vill du veta mer om Alexandras resa kan du läsa tidigare blogginlägg där vi följt hennes utbildning. Du hittar dem HÄRHÄR och HÄR!

Namasté /Ronja