Idag är vi många som höjt vår röst, tagit ett beslut när vi gått och röstat. I kväll följer en spännande valvaka och natten kan bli lång. Då kan det vara mysigt att bulla upp med lite extra gott att äta.

Jag vill tipsa om denna god efterrätt som också är nyttig nämligen chokladmousse. Hur nyttigt är det egentligen, tänker ni kanske men det finns olika sätta att göra chokladmousse på och detta sättet är inte bara gott och nyttigt utan också fantastiskt enkelt. Detta är nämligen en mousse där grunden är avokado. Avokado har en relativt neutral smak och man kan inte tro att det är just avokado som gömmer sig i den smarriga moussen.

photo-1522687297221-2d71f8c50fd5

Recept 4 portioner:

4 st mogna avokadon

1 dl kakao

1 tsk vaniljpulver

1 nypa salt

ca 6 msk honung el. kokossocker.

photo-1523035274455-b2e5c6d5c2e0

Gör så här:

-Dela och kärna ur avokadon, gröp ur i en skål.

-Tillsätt kakao, sötning, salt och vaniljpulver.

-Mixa med stavmixer el. i matberedare till en krämig mousse. Smaka av för att se om det är lagom sötning.

-Häll upp eller spritsa upp i valfritt serveringsglas.

Toppa till exempel moussen med nötter el. bär

Ät och njut!

Namasté /Ronja