När sommarvärmen börjar svalna och hösten ligger i luften ökar mitt sug efter mustiga grytor, pumpa och soppa. Jag har fått tag i ett galet gott recept på en mustig och smakrik tomatsoppa av Donal Skehan. Är du också sugen på soppa? Prova då detta recept. (vegetariskt.) Mängden varierar efter hur mkt du vill göra så därför ger jag inga exakta mått.

IMG_1577

Ta fram en bakplåt och täck med bakplåtspapper. Dela tomater på mitten och sprid ut över plåten, gärna så det täcker. Ta ca två stycken hela vitlökar och skär av toppen på hela löken. Lägg sedan ner löken bland tomaterna utan att dela på klyftorna. Ringla över balsamico, olivolja och kvistar av timjan. Rör runt så allt blandas. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 40 min. Minska antalet grader om du har varmluftsugn. När det är klart tar du ut så det kan svalna något.

IMG_1575

Skär sedan gul lök i strimlor och stek i olivolja tillsammans med morot och selleri i tärningar, stek i ca 10 minuter. Strö över salt och svartpeppar samt torkan timjan.

IMG_1574IMG_1579

Ta sedan de hela vitlökarna som nu har mjuknat. Pressa ut vitlökarna från skalen så det liksom mosas ut. Ta sedan en gaffel och mosa samman allt till en vitlökspasta som du tillsammans med tomaten blandar ner i grytan med grönsakerna. Häll på ordentligt med vatten och grönsaksbuljong samt en klick tomatpuré. Låt puttra i 10 minuter. Ta sedan fram en stavmixer och mixa allt till en slät soppa. Häll upp, servera och njut!

IMG_1576IMG_1571

Vill även påminna er om att ni inte får missa denna chansen. HelhetsAkademin har en vecka öppet hus som startar i morgon! Passa på att boka er på prova på behandlingar, yogaklasser, workshops och föreläsning helt gratis. Välkomna!

Namasté /Ronja