Jag tror de flesta har hört talas om att bikarbonat är väldigt användbart när man ska städa hemmet då det har en förmåga att rengöra extremt bra. Men visste du att bikarbonat även är bra för att rena ditt inre?

Genom att dricka en liten mängd bikarbonat med vatten dagligen så reglerar du surhetsgraden i din kropp. På ett naturligt sätt motverkar bikarbonat och vatten magsyran och genom att dricka detta kan du förebygga sura uppstötningar. Dessutom minskar det även inflammation, gaser och lindrar matsmältningsbesvär när du dricker bikarbonat.

Det som händer är att du neutralisera syrorna och reglerar ditt pH-värde. Vatten och bikarbonat skapar ett samspel som motverkar virus och bakterier, du kan därför gurgla munnen och halsen med vatten och bikarbonat för att motverka inflammation i halsen.

IMG_1466

Drick gärna detta för att motverka urinvägsinfektion. Detta hjälper till att minska syra indexet i urinen. Basa kroppen och motverka urinvägsinfektion men även andra bakterier och virus i kroppen.

Har du fel nivåer av urinsyra i blodet och kroppens vävnader kan detta orsaka kroniska smärtor och sjukdomar som Artis. Prova därför bikarbonat och vatten som en huskur för att reglera pH-värdet och motverka denna typen av sjukdomar.

När du idrottar mycket så utsöndras mjölksyra, detta kan ackumuleras i muskler och leder som i sin tur kan resultera i muskelutmattning. Drick vatten med bikarbonat för att kontrollera denna syra och motverka att detta händer och i stället öka din prestation.

Som du hör finns det många hälsofördelar med att dricka vatten med bikarbonat dagligen, detta är bara några få egenskaper. En del forskning bygger på att detta ökar din syresättning och motverkar cancer men man ska vara försiktig så att man inte överkonsumerar då detta i sin tur kan leda till negativa och farliga konsekvenser.

IMG_1465

En bra dos att börja med är 3g (en halv tsk) bikarbonat som blandas med 200ml (ca 1 glas vatten). Blanda ihop detta och drick efter varje huvudmåltid.

Varför inte prova du också och se om detta kan hjälpa dig.  Du kan även prova utvärtes genom att hälla i lite bikarbonat i ditt badkar, även detta är en kur med hälsofördelar som du kan prova.

Namasté /Ronja