Jag tycker alltid vi ska försöka leva med naturen och inte av den. Ett sätt att leva i samklang med vår natur är att äta efter årstiderna och vad passar då bättre än att gå ut och plocka det naturen bjuder på just nu? Så vad bjuder naturen på just nu, jo björnbär. Goda, mörka och saftiga björnbär.

Björnbär är inte bara gott utan även nyttigt och har man väl hittat en buske finns det oftast gott om bär. Man får dock plocka på egen risk då buskarna oftast river en och taggarna mer än gärna fastnar i kläder. Så klä dig väl och ut och plocka.

photo-1500301802642-622bee979621 2

Vad är det då som är så nyttigt med björnbär? Lider du av inflammatoriska sjukdomar kan du med fördel äta dessa bär på en regelbunden bas. Deras kombination av näringsämne kan bidra till att behandla artrit eller atros. De främjar även behandlingen av andra inflammatoriska problem.

Björnbär har en förmåga att bekämpa fria radikaler. De antioxidativa egenskaperna hjälper till att bekämpa gifter. Äter du regelbundet björnbär hjälper de till att avgifta kroppen optimalt på ett naturligt sätt. Dessutom hjälper björnbären dig mot en god hudvård och  ger kärlek åt cirkulationssystemet och andra organ.

photo-1437208909905-4cbcabed73be

I björnbären hittar du ett högt järninnehåll, det är i själva verket ett av de bär som är rikast på järn och hjälper dig att bekämpa anemi och håller blodplättarna på ett idealiskt antal.

Sannolikheten att utveckla vissa cancertyper minskar när du börja tillföra björnbär i din kost  då den naturliga källan till antioxidanter i bären hjälper kroppen att kämpa mot cancerceller. I studier har man bekräftat att magcancer är den typ av cancer som mest påverkas av björnbär.

Tack vare den höga antioxidantkraften attackerar björnbären bakteriekropparna som orsakar virus och desinfekterar kroppen. Detta i sin tur hjälper kroppen att bekämpa feber.

Björnbären innehåller C-vitaminer och detta stärker tänderna. Björnbär hjälper till att förebygga olika problem som halitos, plack och tandköttsinflammation.

photo-1508851112073-bb54d279f071

De reglerar även kolesterolet, främjar hjärnans funktion och hjälper kroppen att hålla sig återfuktad.

Utnyttja deras egenskaper maximalt genom att blanda bären med lite honung.

Så passa på nu medans björnbären växer vilt och du kan plocka dem gratis, närproducerade och färska.

Namasté /Ronja.