Att flumma eller bara slappa och ta det lugnt kan för många vara frustrerande och i sig stressigt. Även här kan vi behöva avsätta tid för vår återhämtnings skull. Varför inte prova att lägga in kvalitet i ditt så kallade ”flummande” eller i din vardag.

IMG_0478

I stället för att sitta inne och glo på tv:n till frukosten en seg söndag provade vi idag att lyfta ut frukosten till havet. Vi packade ryggsäcken och hoppade på cyklarna, en liten stund senare var vi vid havet. Vi mediterade i 10 minuter, så enkelt vi bara satt och lyssnade på vågornas översköljande kraft. Sedan tog vi ett dopp i havet och åt frukost i solen. Vi bara njöt, kände tacksamheten och samtalade om djupa och viktiga ämnen. Sedan cyklade vi hem igen och tog tag i dagen med ny kraft och energi.

IMG_0475

Äta måste vi ju så varför inte göra din måltid njutningsfull. Du behöver inte åka till havet, det kan vara skogen, på en bänk, i trädgården, på balkongen eller till med inomhus. Tanken är väl kanske att byta miljö eller göra din rutin på ett annat sätt för att lyxa till det eller sätta guldkant på vardagen. Tänk bara på att förenkla, du ska inte behöva planera och packa hur länge som helst, eller åka långt. Det kan vara att stänga tv:n, lägga undan mobilen, tända ett ljus, duka upp i sängen eller sätta på sin favorit musik. Kanske du vill äta i tystnad eller i samtal med någon annan.

IMG_0476

Det behöver inte ens vara maten vi pratar om, det kan vara att välja en annan väg till arbetet, en speciell olja eller tvål som gör dig glad när du duschar, en kort rutin av yoga eller meditation innan du ska sova eller ta med dig datorn ut när du ska arbeta. Försök hitta små luckor i din vardag där du sätter färg på de gråa rutinerna, där du hittar njutning i din dag och när ditt ”flummande” och slappande blir med kvalité och nytta förenas med nöje. Det är okej att bara vara ibland men glöm inte bort att möta dig själv när du bara är. Att sträckkolla en serie i flera timmar kanske inte är det bästa för dig, eller? Du  bestämmer men våga känna efter vad din kropp behöver just nu, våga vara ärlig mot dig själv och ge dig det du behöver. Men glöm inte bort att vara nyfiken och prova det du behöver på ett litet annorlunda sätt.

IMG_0477

Namasté / Ronja