Idag skulle jag vilja dela med mig av ett härligt sommarrecept. Detta är ett bra substitut för till exempel ris, couscous eller liknande. Perfekt för den som vill utesluta gluten samtidigt som man verkligen får något fräscht, mättande, somrigt och ljuvligt gott. Det är dessutom väldigt lätt att göra, det är nyttigt och går att variera i oändlighet.

IMG_0308

Blomkålssallad: Ta ett blomkålshuvud och skär bort roten och de gröna bladen. Dela i buketter och mixa sedan med en S-kniv i en matberedare eller riv på rivjärn eller liknande. Blomkålen ska rivas ner till en ris eller couscous-liknande massa. Blanda sedan blomkålen med olivolja, salt, olika sorters peppar. (Till exempel: svartpeppar, vitpeppar och rosépeppar.) Blanda sedan i tomat, rödlök, persilja och pressa en citron över allt. Blanda samman allt väl och variera mängder efter eget önskemål.

IMG_0309

Bara fantasin sätter gränser för vad man kan ha i salladen. Servera gärna till grillat och du kan med fördel äta den helt vegetariskt men den är även god till kött.

IMG_0306

Ät och njut.

Namasté/ Ronja