Härlig söndag och idag vill jag dela med mig utav god och nyttig mangoglass. Glass är något många älskar att frossa i under sommaren. Det finns många fina alternativa glassorter man kan göra och slippa det som kan vara onyttigt i den vanliga glassen. Varför inte frossa i färska eller frusna bär som det nu finns gott om under sommaren? En av mina absoluta favoriter att göra glass utav är mangon. Varför just mango? Den är naturligt söt och skapar en krämig konsistens som många bär inte kan göra på samma sätt. Mangoglass är lätt att slänga ihop.

IMG_0212

Förbered gärna med att skära färsk och söt mango i tärningar för att sedan frysa in den. Det blir godast att skära sin egna mango men det går också bra att köpa färdigfrusen mango om man vill det.

Jag tänkte visa er hur man enkelt gör två olika sorters mangoglass och jag tycker det är enklast att använda mig av någon typ av matberedare eller mixer.

Glass nr. 1 Gräddmango (en krämig gräddglass)

IMG_0209

Ta en näve frusna mango och släng ner i mixern häll sedan över lite grädde (kogrädde, kokosgrädde eller annan typ av valfri grädde.) Mixa sedan allt till en slät massa och se ifall du behöver fylla på med grädde. Anpassa mängden efter önskad mängd och konsistens men börja med liten vätska och öka sedan där efter. Vill du söta kan du till exempel använda dig av honung. Jag hade även i en liten nypa havssalt och en liten nypa vaniljpulver. Så enkelt och galet gott.

IMG_0210

Glass nr. 2 Mango sorbet (En fräsch, syrlig glass som är mer isliknande.)

IMG_0207

Ta även här en näve med frusen mango och lägg i mixern. Pressa sedan lime över mangon (citron går också bra men personligen tycker jag limen är godare.) Ta en liten nypa havssalt över och mixa allt till en slät massa. Vill du söta upp kan du även här gå in med exempelvis honung.

IMG_0208

Båda glassarna är väldigt goda och super enkla att göra. Avnjutes bäst under en varm sommardag. Ät och njut.

Namasté /Ronja