På söndagen kan man vilja lyxa till morgonen lite, varför inte göra så med en härlig smoothie?

Det florerar en mängd av olika smoothierecept och fantasin är bara det som sätter gränser. Något som jag gärna gör för att öka mättnadskänslan och nyttigheten men även för att få en härlig konsistens är att blanda i avocado. Jag provade två smoothies idag. En lite mer mjölkig och en lite mer juiceig

IMG_0028

Nr:1

1st avocado

1 näve frusen mango

1 msk honung

1 nypa havssalt

1 nypa vaniljpulver

Lite valfri mjölk (mängd beror på önskad konsistens)

IMG_0057

Nr:2

1 näve frusen mango

Juice från 1 st apelsin

Juice från 1/2 st blodgrape

1 nypa salt

Båda mixas samman till önskad konsistens. Man kan alltid exprementera med innehållet, byta ut frukt och bär. Kanske man vill ha i hampaprotein eller lingonpulver. Man kanske vill byta ut sötning till dadlar osv. Nu på sommaren finns det gott om färska bär som till exempel jordgubbar så varför inte använda det? Använd dig av vad du har hemma och smaka dig fram, det finns gott om smarriga, mättande och nyttiga smoothies att göra. Bara att blanda, mixa och njuta.

Jag önskar er en fortsatt trevlig söndag.

Namasté /Ronja