Vill man ha en riktigt bra Omega-3 med hög kvalitet är ArcticMed en fantastisk produkt. Omega-3 kan man hitta i många olika hälsoprodukter men hur är egentligen kvalitén? ArcticMed är testad och renad enligt EU:s kvalitetsföreskrifter. Denna olja innehåller även en extremt högkvalitativ olivolja som är utvald för sin höga halt av skyddande antioxidanter. Många andra produkter använder sig bara utav E-vitaminer vid omega-3 intag. E-vitaminerna räcker i bästa fall till att skydda oljan under förvaring men inte för att skydda mot oxidation i kroppen. Olivoljans fettlösliga antioxidanter motverkar oxidation även i kroppen så därför är den väldigt viktig vid intaget av omega-3.

Dagens kost  innehåller 10 till 15 gånger mer omega-6 än tidigare. T ex i vegetabiliska oljor och i kött som kommer från de djur som är uppfödda på Omega-6 rikt kraftfoder. Samtidigt som vårt omega-6 intag ökar så minskar vi vårt intag av omega-3. Detta gör att vi skapar stora obalanser mellan det livsnödvändiga omega-6 och omega-3 fettsyrorna. Det man vill uppnå för god balans är lika delar omega-6 och omega-3 som väldigt få idag lyckas uppnå. Den obalans som många idag har ökar risken för inflammatoriska sjukdomar visar forskning på.

För att kunna uppnå en bra balans så krävs det mer än 2 gram marint omega-3 dagligen. Man kan äta mycket fet fisk men idag är det få som får i sig tillräckligt med fisk. ArcticMed innehåller hela det naturliga fettsyrakomplexet med EPA, DPA och DHA men är även rikt på Omega-9 från olivoljan. ArcticMed ger en balans mellan omega-6 och omega-3 på 100 dagar.

Vill man veta sina fettsyrebalanser kan man enkelt ta ett blodprov som sänds iväg på analys.

IMG_0050

Varför är det då så viktigt med en god balans mellan omega-6 och omega-3? Det bidrar till en bra blodcirkulation och hjärtats hälsa. Att inta rikligt med omega-3 är bra för minnet och humöret och stödjer vårt immunförsvar. Ögats normala funktion stärks och rätt balans av fettsyror är bra för vår hud.  Risken för dold inflammation minskar av en god balans av omega-6 och omega-3 samt att den bidrar till hjärnans funktion och kognitiva utveckling. Fettsyrebalansen återspeglas i bröstmjölken så därför är ett intag för gravida väldigt bra. Det stödjer cellmembranens funktion, i bland annat kroppens slemhinnor.

ArcticMed är en olja och du intar ca en matsked var dag, den smakar mest olivolja med en touch av citron som gör smaken fräsch och lättintaglig.

Vill du inte inta marint omega-3 kan jag även rekommendera Holistic linfröolja.  Du hittar både ArcticMed och linfröoljan  i HelhetsAkademins shop. Vill du veta mer, har frågor eller funderingar kan du kontakta Michael Grönhed. Du hittar hans kontaktuppgifter HÄR.

Namasté / Ronja