Under varma sommar morgnar kan jag bli sugen på mjölk, yoghurt, fil eller liknande med en krispigt god granola på toppen. Det finns många goda granola att köpa men du vet kanske inte riktigt vad den innehåller så varför inte göra din egna så har du full koll på ingredienserna. Det finns fullt av goda recept men här kommer ett basrecept som du kan utgå ifrån. Om du vill byta ut ingredienserna, lägga till eller ta bort är det bara fantasin som sätter gränser. Så här valde jag att göra.

IMG_9855

5 dl fiberhavregryn

1 dl hasselnötter och 1 dl sötmandel (hackade)

1 dl riven kokos

0,5 del pumpafrön

1 tsk kanel

1 tsk kardemumma

0,5 – 1 dl honung ( beroende på hur mkt sötning man vill ha)

En nypa havssalt

1 dl vatten

IMG_9854

Blanda väl samman alltihop i en bunke och sprid sedan ut det på ett bakplåtspapper på en bakplåt. Värm sedan i  mitten utav ugnen i 150 grader i ca 20 – 30 min. Ta ut ofta och rör om då granolan lätt bränns vid. Granolan ska bli lite gyllene till färgen.

Låt sedan granolan svalna på plåten, du kan nu blanda i torkad frukt och bär och det som faller dig i smaken. Jag valde att ta i gojibär och  hackade bitar utav dadlar. Magiskt gott och väldigt  enkelt. Förvara i en lufttät burk. Prova du också för att få en härlig sommarfrukost.

IMG_9853

Namasté / Ronja