Michael Grönhed är en av HelhetsAkademins medskapare. Läs mer om honom för att lära känna honom bättre. Vem är han och vad kan han erbjuda dig?

Michael är i grunden utbildad friskvårdsterapeut och har byggt på sin utbildning för att kunna hjälpa människor med det han brinner mest för, nämligen livsstilsförändring. Till Michael kan du komma om du behöver hjälp med att komma igång med fysisk träning och få till en bättre och hållbar kost. Michael hjälper dig även med så mycket mer. Vissa vill få bukt med sin ångest, lära sig hantera sin stress eller kanske hur man lär sig bemöta ett beroende, sömnproblem eller helt enkelt någon att prata med och få stöttning genom en svår period i livet. Vilken förändring du vill göra för att må bättre och få den livsstil du vill ha är helt upp till dig, Michael finns här för stöttning och coaching för dig.

Michael arbetar med kost och träning men har även fokus på det själsliga. Han tycker det är väldigt viktigt att få med hela människan och att man ska bygga en hållbar livsstil.

”Samtal, kost och träning kan väcka mycket i oss. Ibland kanske någon kommer till mig för att gå ner i vikt men längs vägen så har personen upptäckt att det aldrig var vikten det handlade om utan något helt annat som denne i stället behövde möta och lära sig hantera.”

IMG_9047

Michaels verksamhet genomsyras utav medveten andning. Medveten andning är ett kraftfullt verktyg på många plan, både fysiskt och själsligt. Han håller i träningspass i Ramlösa brunnspark 2 dagar i veckan där han ser till att alla kan vara med. Under träningen är han noga med att blanda in medveten andning för att beröra hela kroppen. Inifrån och ut.

Michael håller även i träningspass och utbildningar hos Hjärt & lungföreningen där andningen är i största fokus. Vem är då denna Michael och hur kommer det sig att han arbetar med andras livsstilsförändringar?

BMB_2

Michael har själv gått igenom en tuff och lång livsresa där han säger att han fick hjälp att göra en förändring.

”Jag vet hur viktigt det är att få stöd och hjälp av någon annan för att kunna göra en förändring.”

Michael har gått igenom många olika svårigheter i livet men det är också det som har gjort honom till den han är idag.

”Jag kan ha en helt annan förståelse då jag coachar med hjälp av egen erfarenhet. ”

Michael kom till insikt att han var tvungen att stänga en dörr för att kunna öppna en annan. Han sa upp sig från sitt jobb för att kunna hjälpa andra människor så som han själv blivit hjälpt. Han började utbilda sig och startade upp sitt egna företag. Michael har varit egenföretagare i 5 år och han har gång på gång fått hjälpa många människor gå igenom en egen resa. I drygt ett år har nu Michael varit en del av HelhetsAkademin.

”Jag ville vara en del av HelhetsAkedmin då jag verkligen tror på deras koncept, nämligen att ha en samlad kompetens under ett och samma tak för att kunna få till ett helhetstänk kring människan.

”Jag ger alltid kunden min fulla uppmärksamhet och närvaro,” berättar Michael.

Michael ger dock inga quick fix eller ger svaren i handen på dig. Han förväntar sig att man själv har tagit ett beslut om att vilja förändras. Han ger stöttning, tips och råd. Det är viktigt att man engagerar sig och jobbar själv för att nå sina mål.

”Det är inte bara en ytlig resa, jag vill att man ska komma i kontakt med sig själv och bli mer medveten om vem man är.Michael-Grönhed_webb

Michael sprider ett lugn och en trygghet runt omkring sig. Han är en bra lyssnare och ser individen och att alla är unika.

”Jag försöker alltid ge det lilla extra till min kund. Jag följer upp noga, stöttar och pushar så mycket som individen behöver. Jag finns även tillgänglig för frågor som dyker upp under resans gång .”

Under sina år som egenföretagare har han hjälpt många människor att våga lyckas med sin livsstilsförändring.

”Att arbeta med människor och kunna hjälpa andra är något jag bara måste göra, genom att hjälpa andra växer jag själv som människa och det är oerhört viktigt.”

Vill du göra en livsstilsförändring? Läs mer om Michael och hans tjänster här.

Namasté / Ronja.