Är du nyfiken att prova yoga men vet inte hur?

”Köp ett tio-kort och ge det en chans. Passa på att prova olika instruktörer så kan du se om yogan är för dig,” rekommenderar Åsa-Pia Folkesdotter.

22207148_1504258049658443_2025259654_n

Åsa-Pia har tränat yoga länge och har det idag som en daglig rutin i sitt liv. Hon är även miljöspecialist på HelhetsAkademin. Det är även Åsa-Pia som gör de underbart goda rawfoodbollarna som serveras på HelhetsAkademin. Åsa-Pia vill dela med sig av sin egna yogaresa och vad yogan betytt för henne.

Redan som tonåring provade Åsa-Pia på en helgkurs i yoga men då tyckte hon det var för avancerat. Det var senare i livet som hennes syster introducerade yogan I Åsa-Pias liv och nu utför hon yoga nästan dagligen.

”Jag gör 15 minuter nästan varje morgon innan arbetet och 4 gånger per vecka på HelhetsAkademin,” säger Åsa-Pia.

Hon berättar hur stor skillnad yogan har gjort i hennes liv. Hur yogan har gjort henne medveten om mönster i hennes personlighet och beteende. Hon menar på att yogan gjort att hon har hittat djupt in i sig själv och därmed kunnat befria sig från sorg, ilska och förtvivlan för att i stället kunna finna frid och ett inre lugn. Hon har hittat en grundning och centrering inom sig och en medvetenhet om att vara en del i en helhet. Åsa-Pia berättar också hur yogan har hjälp till att lösa upp spänningar i kropp och sinne och ger henne stora insikter om sig själv, om livet och vad meditationen kan ge. Enligt Åsa-Pia kan listan göras lång med de hälsofördelar yogan gett henne.

22185011_1504258026325112_1836348600_n

”Här har man som ett vanligt gymkort med alla dessa valmöjligheter,” säger Åsa-Pia

Åsa-Pia har några instruktörer och pass som hon främst föredrar men hon tycker det är fantastiskt och helt unikt att det finns så många olika instruktörer och olika typer av yoga att välja på under en och samma vecka utan att behöva gå en kurs.

Åsa-Pia har också provat på ansiktsbehandling och massage under HelhetsAkademins tak. Hon gillar verkligen den höga kvalitén på behandlingarna och terapeuterna. Hon tycker det är en fin tillgång att HelhetsAkademin har så många olika kompetenser på samma plats och att det finns en bred tillgång till yoga men även föreläsningar, kurser, behandlingar och så mycket mer. Ett mycket generöst utbud med andra ord. Att sedan samla allt på en avstressande och opretentiöst ställe gör att HelhetsAkademin känns så rätt enligt Åsa-Pia och hon vill varmt rekommendera andra att komma till HelhetsAkademin för att själva få en upplevelse.

Åsa-Pia-Folkesdotter_foto-Sara-Vaughn

Tack Åsa-Pia för att du vill dela med dig utav din yogaresa.

Namasté /Ronja