Vi checkar in hos Alexandra för att se vad hon mer har upplevt på sin resa och utbildning inom thaimassagen. Alexandra gjorde bland annat om sin nybörjarkurs för att repetera och öva på hela sekvensen utav helkroppsmassage.

IMG_9386IMG_9385

”Jag tyckte det var mycket bra för vi hade en annan lärare denna gången och vi fick hennes sätt och approach till sekvensen som var lite annorlunda,” berättar Alexandra.

Efter detta gick Alexandra över till till en kurs som heter Advanced & Stretches. Alexandra tyckte denna kurs var väldigt givande och bra. Hon berättar att hon blev väldigt inspirerad av sin lärare som utfört thai massage sedan år -97.

IMG_9377IMG_9378

”Han var väldigt kunnig och delade med sig av sin kunskap och visdom. Vi fick lära oss nya sekvenser och tekniker men också repetera från nybörjarkursen och gå djupare in i de teknikerna och positionerna,” berättar Alexandra.

Efter detta gick Alexandra även en kurs som heter Fieldwork där de fick åka ut till ett Care Center för äldre. Där fick det utöva och praktisera sina kunskaper för de äldre genom att ge dem massage. Alexandra fick en ny upplevelse av att få ge massage till de med en äldre kropp, hon tyckte det var annorlunda men också lärorikt. Hon upplevde det också väldigt fint att få ge dem något.

IMG_9384IMG_9380

Hon förklarar att deras kroppar ibland var begränsade i sina rörelser men att vissa av dem fortfarande var väldigt flexibla. Den äldsta hon masserade var 83 år gammal och hans största problem var att han hade lite ont i händerna.

IMG_9382

”Han kallade det Facebook fingers eller Office syndrom och menar på att man får dessa problemen med händerna när man sitter för mycket med datorn eller med mobilen,” Säger Alexandra med ett leende.

IMG_9383

Vi är tacksamma att Alexandra vill dela med sig av sin resa som är fylld av nya kunskaper och möten med ny människor och visdom. Det är säkert fler än jag som längtar att få ta mer del av hennes kunskap och prova på hennes thai massage. Tills dess ser vi fram emot att få höra mer av henne.

IMG_9388

Vill du läsa tidigare inlägg om Alexandra resa kan du göra det HÄR och HÄR.

IMG_9387

Namasté /Ronja.