”Yogaretreat, en resa in i dig”

Att resa till en annan plats kan också innebära att resa in i sig själv. Det är precis det många utav deltagarna gjorde när det valde att delta i en yogaretreat till Bali som Wivi-Anne Nyberg och Alexandra Maliganis med HelhetsAkademin anordnat.

Många av deltagarna fick under retreaten möta delar av sig själv som gav en djupare insikt och ibland även en önskan om en förändring hos sig själv. Yogan har varit kärnan i retreaten och en viktig del för att kunna blicka inåt. Tack vare andra delar har resan kunnat utvecklas ännu djupare. Deltagarna har fått utföra meditation, chanting, ,lekfull duoyoga med inslag av akrobatisk yoga, dans, thai massage, beröring, utflykter och reningsceremoni utöver yogan. Dessutom har deltagarna fått dela med sig av varandra för att skapa en djupare gemenskap och trygghet i gruppen, de har använt lek för att locka fram skrattet som för vissa varit frånvarande under långa perioder. De har även haft egentid där man själv kunnat lyssna in vad man behövt i just den stunden, en chans att reflektera och känna efter. För vissa har det till exempel inneburit promenader i skirande grönska bland risfälten och att bara njuta av den vackra miljön som omgivit dem alla och gett en härlig stämning i gruppen. Vissa har velat öva på sin egna yogapractice  med Wivi-Anne och Alexandra som stöd, tagit del av massage, behandlingar, läsning, bad i poolen, basta i örtångbastu och njutit av Ubuds shopping utbud.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

”Vi känner oss väldigt nöjda med veckan som varit. Det har varit en fantastisk grupp och vi har verkligen känt av familje-känslan. Det har funnits utrymme till samtal, gemenskap och samtidigt har det lämnats utrymme för eget space, eget varande,” berättar Alexandra.

Wivi-Anne och Alexandra beskriver att retreaten som varit lämnat efter så mycket energi och tacksamhet över den fina grupp som uppstod av de deltagarna som valt att göra den resa. Tacksamheten att få arbeta på en så vacker plats som Bali och dragonfly. Dessutom upplever de som mor och dotter ett magiskt samarbete, de känner sig väldigt privilegierade.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Att välja en resa och att komma bort från vardagens alla måsten, allt som pockar på vår uppmärksamhet kan ibland vara precis det vi behöver för att göra en resa inåt. Om du är sugen på en djupare resa och en längre period då du får utforska ditt inre så hittar du HelhetsAkademins yogaretreat och yogaresor HÄR.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Namaste / Ronja