Ibland kan vi känna att vi behöver komplettera vår yoga med andra former. Vissa kanske vill ha massage och vissa vill kanske ha annan fysisk träning där pulsen och musklerna får lov att jobba på ett annorlunda sätt. Viste du att HelhetsAkademin även erbjuder fysisk träning och för att öka på måbra-hormonerna ytterligare sker det även utomhus. Mestadels är träningen belagd i vackra Brunnsparken i Ramlösa. Gruppen har fått namnet BodyMindBuilders och drivs av en utav våra medskapare Michael Grönhed.

Michael-Grönhed_webb

”Jag försöker försöker fokusera på hela människan i mina träningspass. Vi varvar styrka, pulshöjning, avslappning, meditation, stretching och medveten andning står alltid i centrum genom hela passet. Året om träffas vi i ravinen i parken för att vara ute i en härlig miljö och i ett härligt sällskap,” berättar Michael. Han tycker själv att varva yogan på HelhetsAkademin med utomhusträning ger en helhet för människan. Hos Michael tränar även alla ungdomar och barn gratis och alla kan vara med på hans träning då han anpassar passet utefter dagens grupp.

FullSizeRender

Johanna Müller är en av de som i över ett år mixat yogan på Helhetsakademin med utomhus träning med BodyMindBuilders. ”Det är härligt att ingå i ett sammanhang. Känna gruppkänsla. Här får jag testa mina gränser och utvecklas i en fantastisk miljö dessutom. Alla kan vara på sina egna villkor,” berättar Johanna när hon beskriver BodyMindBuilders. Johanna tycker om att träna utomhus då det boostar immunförsvaret. Hon känner sig friskare sedan hon började träna utomhus. ”Passet är varierade och innehåller många delar jag gillar. Det är mycket fokus på medveten andning genom hela träningspasset och vi avslutar alla pass med stretching och meditation så det är även fokus på den andliga biten,” säger Johanna. Hon berättar även att Michael är inspirerande på sitt sätt att leda passen och att han ser och motiverar varje individ samt ser allas skillnader.

För Johanna är HelhetsAkademin ytterligare ett ben att stå på för hennes egna mående. ”En andlig oas med mycket vänlighet där jag får inspiration och egen tid,” säger Johanna. Hon beskriver hur man kan utför många olika sorters yoga med en yogalärare som besitter hög kompetens. Men för Johanna har även Helhetsakademin varit en oas av vila. En plats att njuta, dricka en kopp te, ta en rawboll , läsa något intressant och bara få vara.

Johanna upplever att hon får en helhet av att kombinera fysisk utomhusträning med yogan och hon säger att det varit en perfekt kombination för henne.

Vill du veta mer om BodyMindBuilders kan du klicka HÄR. Du kan även ställa frågor Till Michael Grönhed, kontakta honom HÄR.

Namaste / Ronja