Satu Svensson är en av våra omtyckta medskapare i vårt team. Satu jobbade länge inom barnomsorgen men kom till sist fram att det var inom hälsa hon vill satsa. Hon sa upp sig och bestämde sig att gå en utbildning inom svensk klassisk massage. Hon började jobba på ett företag som massör i ca 10 år innan hon bestämde sig för att flytta till Helsingborg och då kom hon bland annat till oss på HelhetsAkademin. Satu ville dock bygga på sin utbildning ytterligare och riktade då in sig på koppning och hennes mål var att kunna kombinera koppning tillsammans med massagen. Hon berättar att koppningen går djupare ner i bindväven och främjar blodcirkulationen i musklerna.

IMG_8729

Satu tycker det är roligt att se resultat. Det kommer kunder till henne som har provat det mesta som tex kiropraktik och liknande. De har då vittnat att inget har hjälpt dem men att koppning sedan gett dem väldigt fina och bra resultat. Satu har ett tränat öga och brukar snabbt kunna se vad kunden behöver hjälp med och vart obalansen sitter. “Jag ser helheten i människan. Koppningen drar ut slag produkter och får igång blodcirkulationen. Det påverkar även vårt vegetativa nervsystemet med andra ord det vi inte själva kan påverka med hjälp av bara vår vilja. Till exempel, matsmältning, blodcirkulation, andning och ämnesomsättning.” Berättar Satu för oss. Satu har tagit emot en del kvinnor som lidit av ländryggsproblem och de flesta har blivit hjälpta efter några veckor. Men Satu säger även att hon är noga med att skicka med kunderna ett par övningar hem då det kan vara bra att stärka upp eller stretcha ut hemma som ett komplement.

IMG_8732

Satu fortsätter att utvecklas och fördjupa sina kunskaper. Hon har nu börjat erbjuda NADA. NADA innebär att man sätter akupunkturnålar i öronen. Man utgår alltid från 5 fasta punkter. Satu erbjuder även elektroakupunktur. Detta innebär att hon inte behöver sätta nålar i öronen utan sänder ut små elektriska impulser i öronen med hjälp av ett redskap. Detta går mycket fortare och man slipper nålarna.Detta ska man helst göra två gånger i veckan och 10 gånger för att få de resultat man önskar. Vissa märker dock skillnad redan efter en eller två gånger.  Jag fick själv prova på elektroakupunktur i örat. Det kändes lite men gjorde inte alls ont. Det var över relativt snabbt och jag med flera upplevde att det blev en lättare och renare känsla inne i huvudet efter bara en gång.

IMG_8733

NADA sägs hjälpa mot sömnbesvär, stress, oro, ångest, depression, beroenden, övergångsbesvär och missbruk. Detta är alltså perfekt att kunna kombinera med massagen menar Satu. Det finns även kulplåster man kan fästa på öronens punkter. Det är som en liten mini kula som klistrats fast vid en speciell punkt på örat och stimulerar punkten. Kulplåstret används med fördel till barn och äldre. Många kan tycka det låter läskigt, dock är det inget farligt så är du nyfiken kan vi rekommendera dig att prova på NADA. “Det ända man kan tänka på är att man kanske mår lite sämre till en början innan det blir bättre. Allt slagg skall rensas ut först. Därför kan det behövas lite tålamod och ge det ca 3 veckor innan de verkliga resultaten kan komma fram.” Säger Satu.

IMG_8731

Snart kommer Satu även att erbjuda NADA på HelhetsAkademin, för att kunna hålla dig uppdaterad kan du se hennes sida HÄR. Redan nu hittar du Massage och koppning med mera hos Satu.

Namaste / Ronja