Att resa kan vara ett fantastiskt äventyr och det kan leda till nya upptäckter hos sig själv. Alexandra är en av våra omtyckta yogainstruktörer. Hon har varit på resande fot i Chiang Mai och studerat en andra kurs Thai massage & the 5 koshas (the5 Bodies).

“Kursen handlar mer om att djupdyka i sig själv, få self awarnes och inte bara att ge massage till andra. Jag visste inte detta alls men det kändes så rätt och lätt när läraren sa detta”, beskriver Alexandra det. Hon menar på att det finns en enorm lycka i att massage hon ger blir väldigt gynnsamt för henne själv, det är en fantastisk gåva att kunna ge och själv kunna få ta del av det man ger bort.

“Vi har fem sammanlänkande kroppar, kropparna är som olika lager av oss. Först den fysiska kroppen, sen energikroppen, emotionella kroppen, mentala kroppen och den spirituella kroppen. Innanför alla lager finns vår innersta kärna, vår essence, vårt ljus Atman”, säger Alexandra.

IMG_8530-1

Hon förklarar att vi alla bär på den innersta kärnan men att vi kan vara mer eller mindre i kontakt med den beroende vad livet inneburit för oss. Våra distraktioner i livet kan ha fört oss lång ifrån vår kärna.

Kursen är uppbygg på fem dagar och varje dag djupdyker man in i en kropp och ju mer dagarna går desto närmare kommer man sin inre kärna. Alexandra har bland annat fått prova på att ge massage med ögonbindel på för att lära sig följa och lita på sin intuition och sin inre visdom vid utforskandet av den mentala kroppen. Alexandra tyckte kursen var väldigt spännande. Hon har även passar på att njuta av semester innan Bali.

Alexandra hade dock en till dröm att uppfylla, kanske rent av en mardröm. Hon bestämde att trotsa sina rädslor ta chansen att få dyka med hajar. Hon har velat göra detta länge men känt en stor rädsla för det också. Men inom sig har Alexandra känt att detta är något hon bara måste göra. Tillslut tog hon sig modet och upptäckte att det var otroligt fascinerande djur och inte alls skrämmande på något sätt. Alexandra fortsätter sin resa både utåt och inåt.

IMG_8531-1

Vill du läsa första delen av Alexandras resa hittar du den HÄR.

Namaste/ Ronja