Vi är nu inne i februari månad och som de flesta vet är det mycket sjukdomar som florerar just nu. Många i ens omgivning tycks vabba och vara sjuka själva, hostar, nyser och snorar. Varför inte passa på att boosta ditt immunförsvar och se över din kost? Något som är lätt är att göra hälsosamma drycker att förvara i kylen. Man kan då enkelt ta ett par hälsosamma shots om dagen.

Våga själv experimentera med hur mycket du vill ha beroende på hur stor mängd dryck du vill göra. Det är bara fantasin som sätter gränser på vilken smak du vill ha, våga prova dig fram!

Exempel:

Ingefärashot: Ta en stor kastrull och fyll den med vatten riv ner en stor bit ingefära  (behåll skalet), hacka ner en färsk chili och låt värmas upp. (Vill du ha extra smak kan du även lägga i en hel kanelstång.) Låt står och värmas länge (gärna i ett par/tre timmar men låt det aldrig koka). Sila sedan bort ingefäran och chilin. Pressa i en citron eller två lime. Låt honung smälta ner i drycken beroende på hur mycket sötma du vill ha (kan uteslutas.)

IMG_8507

Bland annat bra för: inflammationshämmande, förebygger förkylningar, kan lindra illamående och mensvärk, stärker immunförsvaret.

Lingonshot: Mixa mjölk (valfri sort), frysta eller färska lingon, Holistic lingonpulver, en liten klick honung (kan uteslutas.)

IMG_8506

Bland annat bra för: Stärker immunförsvaret, skyddar kroppen mot fria radikaler, rik på antioxidanter och många andra viktiga ämnen. förebygger diabetes och stabiliserar vårt blodsocker

Blåbärsshot: Mixa vatten, lime, blåbär och honung efter smak.

IMG_8505

Bland annat bra för: Bekämpar och förebygger inflammation och även bra för andra sjukdomar så som diabetes, sägs föryngra hjärnan och ge oss bättre koordination, korttidsminne och balans. Bra för din syn och balanserar din tarmflora.

Hampashot: Mixa vatten, lime, kiwi, Holistics hampaprotein, och Holistic Chlorella.

IMG_8504

Bland annat bra för: Reparera celler, reglerar blodtrycket, stärker immunförsvaret, avgiftar kroppen från tungmetaller och underlätta matsmältningen.

Jag väljer ofta att använda mig av Holistics produkter. Varför? Holistic är väldigt omtalade. De tillverkar de mesta själva i Sverige och kan då vara noga med att hålla en hög och bra kvalitet. I HelhetsAkademins shop kan du hitta ett noggrant utvalt utbud av deras produkter. Vill du läsa mer om Holistic kan du göra det HÄR. 

IMG_8502IMG_8501

Namaste / Ronja