Att studera utomlands är drömmen för många men också en rädsla hos andra. Att komma till en okänd plats med okända människor med en okänd kultur och dessutom göra alltihop på egen hand kan vara nog så skrämmande. Vi kommer få följa en del av Alexandra Maliganis som är en del av HelhetsAkademins team. Alexandra är en uppskattad yogalärare på HelhetsAkademin och hon anordnar även workshops och event som många tagit del av.

Just nu är Alexandra på en spännande resa där hon utvecklar sin kunskaper. Sunshine Massage School heter skolan i Chiang Mai (norra  Thailand) där Alexandra valt att i två veckor gå en kurs i Beginners Course i Thai Massage. ”Här är thaimassage stort. I våras gick jag en introduktionskursen i Spanien, vår lärare där var utbildad i denna skolan, därför valde jag att utbilda mig på samma plats.” Berättar Alexandra.

Alexandra berättar att de två veckorna hon spenderat i skolan har varit fantastiska. ”Jag har älskat att få lite rutin här och att gå i skolan igen. Vi får läsa på om energilinjerna igen som thaimassagen ofta utgår ifrån, annars lär vi oss mest genom att jobba praktiskt och utbyta massage på varandra.”

Hon uttrycker att det varit så spännande och för cirka en vecka sedan fick dem avsluta kursen med 2,5 timmar för att gå igenom hela kroppen och allt det dem lärt sig. ”Det var inte särskilt utmanande, som jag hade kunnat tro. Det var mer härligt att vara flödande genom alla moment och positioner. Att få möjlighet och fullkomligt gå in i energin av att ge under denna tiden.” Säger Alexandra.

IMG_8304 2

Alexandra spenderar en vecka i Philippinerna för att få en liten paus och semester innan hon åker tillbaka till Chiang Mai. Där ska hon gå en till kurs som heter: Thai Massage & the 5 koshas. ”Då går man djupare in på energikroppen.” Berättar Alexandra. Alexandra planerar sedan att åka vidare till Bali där hon och Wivi-Anne Nyberg ska hålla en yoga resa: Livets yoga på Bali. Efter Bali har Alexandra bokat in en månad med tre kurser till på skolan.

Alexandra vill verkligen jobba vidare med detta och dela med sig av sina nya erfarenheter när hon kommer hem. Vi ser fram emot att få ta del av Alexandras kunskaper när hon kommer hem. Förhoppningsvis kan vi komma att få höra ännu mer från hennes spännande resa

IMG_8303

 

Namaste / Ronja.