I dagens samhälle går allting fort och vi skiljer oss mer än någonsin. När den första förälskelsen lagt sig kan man hitta en djupare relation och lära känna både sig själv och sin partner på ett annat plan. Men hur ofta stannar vi upp, tittar på varandra och verkligen ser varandra?

Vår upplevelse: Det var med nyfikenhet jag och min sambo deltog i Par workshopen under HelhetsAkademins öppna hus. Vi var sju spända par som samlats. Tina Ikonomidou & Håkan Lagesson skulle guida oss. Vad skulle hända nu? Varje par fick dela yogamatta och alla verkade ha lite svårt för att veta hur dem skulle sitta. Ska man hålla om varandra eller inte, ska man titta på varandra eller på instruktörerna? Vi fick snart en mjuk och behaglig guidning som ledde oss till fullt fokus på sig själv och på sin partner. Vi satt så att våra ryggar möttes och mantrade ihop. Det var fantastiskt att få känna sin partners vibrationer i ryggen, allt blev så kraftfullt. Vi fick sitta mot varandra och blunda, känna beröringen av varandras fingertoppar. Se djupt in i varandras ögon. Det var mäktigt, som att man såg sin partner för första gången på länge men man kunde också se sig själv genom sin partners ögon. Jag kände mig otroligt vacker och bekräftad. Jag kände mig skör och avskalad men han såg mig verkligen med acceptans och kärlek. Känslorna var många och det var väldigt rörande och vackert. Efter långa omfamningar och fantastiska kramar fick vi dela varandras upplevelse. Man kanske skulle kunna tro att det skulle kännas lite fånigt men den trygghet, kärlek och närvarande som fanns i rummet kunde inte undgå någon. Detta var bland det starkaste jag gjort och något alla par borde våga prova på.

Vissa par sa att deras stelhet släppte efter ett tag, det var fantastisk att få dela stunden med andra fast alla paren var fullt uppslukade och fokuserade på varandra. Vi kände oss trygga och accepterade i en bekväm miljö.

Håkan & Tinas tankar: Det var första gången för Håkan och Tina att jobba med enbart par och de ville skapa en trygg plats för par att möta varandra. Paret speglar varandra, de skapar kontakt och knyter band med sig själva och varandra,att våga stå i sanning och acceptera den och för partnern att klara av att ta emot den sanningen.

Kundaliniyogan är en tantrisk yoga och i den förkommer det parmeditation (venus kriyor) som är djupt berörande och uppöppnande. Med stor erfarenhet av relationer till både sig själv och andra ville Tina och Håkan dela med sig och guida andra par in på det djupa mötet som uppstår när vi släpper taget och är fullkomligt närvarande med varandra i nuet.

”Det var jättefint med en härlig energi att få ta del av den kärlek och viljan att ta sig djupare och närmare varandra”, säger Håkan. Det fanns en hög närvaro i rummet”. Tina och Håkan berättar att det finns ett behov av att mötas djupare där våra själar smälter samman. Att bjuda in till ett utforskande hos varandra bortom det traditionella sättet och låta kontakten bli intimare. Tantra kan låta både skrämmande och lockande. Men det är ett vitt begrepp som innefattar mycket. Det är ett sätt att förhålla sig till livet, uppnå harmoni inom sig själv för att kunna vara i harmoni med sin partner.

”I dagens samhälle när allting snurrar på så snabbt och vi mer än någonsin behöver vila och trygga relationer så söker vi ofta oss till yoga, meditation och mindfulness där vi personligen blir mer harmoniska, men det är inte säkert det hjälper vår relation. Att arbeta i par är ett sätt att även inkludera sin partner, att tillsammans knyta djupare band och skapa ett fint och blomstrande förhållande.” Säger Håkan och Tina.

Är du nyfiken får du inte missa nästa tillfälle!

Läs mer genom länkarna nedan:

ParWorkshops-Den tantriska vägen:  3 tilfälle

ParRetreat-Den tantriska vägen:  7-9 september

Namaste / Ronja