2 dagars gongutbildning med diplomering

 

Denna diplomerande 2 dagars gongutbildning är enligt Methab Bentons lära och den grundutbildning som ger dig tillräckliga kunskaper och behörighet för fördjupade studier med Methab inom bla gongterapi.

Det är en utbildning där du lär dig allt du behöver veta för att börja kunna spela gong för avslappning och healing – till exempel i samband med yogaklass eller under gongbad/gongavslappningar.

Du lär dig och får öva på alla grundläggande tekniker på gongar från olika tillverkare och traditioner. Du får förståelse för varför gongen är unik när det gäller healing, avslappning och integration samt hur den påverkar vårt sinne. Du lär dig hur du strukturerar kortare och längre gongavslappningar och du får uppleva hur det är att göra en aktiv meditation med gong. Du introduceras i intuitivt gongspel, där du släpper taget om alla tekniker och låter gongen ”spela dig” och därigenom öppnar upp för gongens fulla potential.

Kursen är baserad på Mehtab Bentons pedagogik (författare till Gong Yoga, Teaching Gong Yoga och Gong Therapy) och är väl förberedande för Mehtabs fortsättningskurser:

  • Gong Yoga Teacher Training, en kurs för yogalärare eller blivande yogalärare i alla traditioner som vill lära sig spela gong för sina elever under asanas, meditationer och pranayama
  • Gong Therapy Training, en kurs för terapeuter av alla sorter som vill lära sig hur man bäst använder gongen i terapeutiskt arbete, samt
  • Planetary Gong Therapy Training, en kurs för dig som vill fördjupa dig i planetgongar och hur det fungerar.

 

Lärare på kursen:
Håkan Lagesson har spelat gong sedan 2011 och har stor erfarenhet av att spela och lära ut gong, kundaliniyoga och meditation. Han spelar och verkar på flera festivaler varje år.


Praktisk Information

Datum och tid : 190209 kl 13-18, 190210 kl 10-15
Pris: 3 850 kr inkl fika båda dagarna. Ta med mat om du önskar det.

Avbokningsregler: Avbokning kan endast ske fram till 1 månad innan för att få ersättning tillbaka, därefter är din bokning är bindande. Kursavgiften betalas senast 1 vecka före kursstart.

Kursledare

Håkan Lagesson