Idag vill vi passa på att tipsa er om ett gott bröd. Brödet florerar på många olika bloggar och sidor över internet och det är inte konstigt att det blivit så populärt. Det är fritt från gluten, har låg kolhydrathalt och om du vill kan du även välja att skippa osten för att få det mejerifritt. Detta brödet är alltså ett fantastiskt substitut för dig som vill skippa det vanliga hederliga brödet och ta in ett nyttigare alternativ på frukostbordet.

Recept:

1dl mandelmjöl

2msk kokosmjöl

½ dl pofiber

3 msk sesamfrön

½ dl chiafrön

2,5 msk fiberhusk

2 tsk bakpulver

½ dl solroskärnor

2 msk linfrön (kan uteslutas)

½ tsk havssalt

1 riven vitlöksklyfta (kan uteslutas)

1 dl riven hårdost (kan uteslutas men öka då på mängden av riven zucchini)

4 dl riven zucchini

6st ägg

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 gr (varmluftsugn 180 gr)
  2. Riv zucchinin och krama ur så mycket vätska som möjligt
  3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke, rör även ner osten
  4. Vispa äggen luftiga, rör sedan ner den rivna och utkramade zucchinin i äggen.
  5. Blanda ner de torra ingredienserna i äggsmeten och låt svälla i ca 10 min
  6. Forma antingen till mindre baguetter eller till en limpa
  7. Grädda i mitten utav ugnen tills brödet har fått färg och inte är kladdiga i mitten. Ca 25 min

Låt brödet svalna och toppa sedan med valfritt pålägg. Avnjut ett gott bröd som dessutom är bra för din kropp.

IMG_7972

Namaste /Ronja